De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Waarom de Samsung Galaxy S8 release mogelijk vertraagd wordt

Thomas Haenen
24 oktober 2016, 12:05
2 min leestijd
Waarom de Samsung Galaxy S8 release mogelijk vertraagd wordt

De Samsung Galaxy S8 ligt mogelijk niet eerder, maar juist later dan verwacht in de winkels. De oorzaak? Samsungs problemen met de Galaxy Note 7.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S8 vertraging

Samsung heeft de ontwikkeling van de Galaxy S8 met twee weken vertraagd, zo meldt de Wall Street Journal. Volgens de zakenkrant hoopt de fabrikant zo meer tijd te hebben om de oorzaak van de Galaxy Note 7 problemen te ontdekken. Het is nog onbekend of de Galaxy S8 vertraging ook gevolgen heeft voor de release van het toestel.

Galaxy Note 4 presentatie

Eerder deze maand kondigde Samsung een wereldwijde terugroepactie van de Galaxy Note 7 aan. Het toestel bleek in sommige gevallen spontaan vlam te kunnen vatten. Al snel na de release waren er al bijna honderd meldingen binnen. Samsung zou echter nog altijd koortsachtig zoeken naar de oorzaak van de oververhitting. De techneuten van het bedrijf weten nog steeds niet zeker welk onderdeel precies de boosdoener is, aldus verschillende bronnen.

Veel medewerkers die betrokken zijn bij de ontwikkeling van de Galaxy S8 is nu gevraagd om tijdelijk mee te werken aan het Galaxy Note 7-onderzoek. Het bedrijf wil het probleem zo snel mogelijk boven tafel krijgen zodat het niet meer voor zal komen in volgende vlaggenschepen.

Meer over de Samsung Galaxy S8

Doorgaans worden nieuwe smartphones in de Galaxy S-reeks eind februari gepresenteerd, voorafgaand aan het Mobile World Congress in Barcelona. Of de Galaxy S8 vertraging gevolgen heeft voor de aankondiging is nog onbekend. Eerder verschenen er nog geruchten dat Samsung de opvolger van de Galaxy S7 naar voren zou halen door de problemen met de Note 7, maar inmiddels lijkt de kans daarop erg klein.

Verschillende Samsung Galaxy S8 specificaties zijn de voorbije weken al uitgelekt. Het toestel zou voorzien zijn van een dubbele cameralens achterop. Ook zou Samsung plannen hebben om het toestel te voorzien van een gebogen scherm, een irisscanner en een verbeterde stemgestuurde assistant.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu