Screenshots: ‘Dit is hoe de nieuwe Google-app voor Android eruit ziet’

Thomas Haenen
16 maart 2017, 13:37
2 min leestijd
Screenshots: ‘Dit is hoe de nieuwe Google-app voor Android eruit ziet’

Google heeft mogelijk plannen om zijn Android-app van een nieuw design te voorzien. Screenshots zijn uitgelekt van een fors veranderde variant van de zoek-app.

Lees verder na de advertentie.

Screenshots Google-app redesign

Je Android-smartphone barst waarschijnlijk van de apps, het overgrote deel afkomstig van Google. Het bedrijf heeft immers een groot aantal diensten die gemakkelijk via je toestel te openen zijn. De oorsprong van Google ligt echter nog altijd bij de zoekfunctie, terwijl het design daarvan op je Android-smartphone al geruime tijd stil ligt.

Daar komt binnenkort verandering in, zo blijkt uit screenshots die een Reddit-gebruiker vannacht deelde. Google experimenteert met een nieuw design voor zijn zoek-app op Android. Tik je op de zoekbalk op je homescreen, of open je de Google-app via de snelkoppeling, dan krijg je nu niet slechts een aantal suggesties en je zoekgeschiedenis te zien maar een beeldvullend overzicht.

De zoekbalk zelf staat nog altijd bovenaan in beeld, gevolgd door tabs naar de verschillende gerichtere zoekfuncties van Google. Vervolgens krijg je een overzicht van je recente zoekopdrachten, met daaronder weer enkele updates zoals het huidige weer en file-informatie. Kies je voor een specifieke optie zoals zoeken op afbeeldingen, dan krijg je thumbnails van populaire zoekopdrachten van dat moment te zien. Het ‘in apps’-overzicht laat je zoeken in bestaande apps, maar toont standaard een lijstje met snelkoppelingen naar al je apps.

Google experimenteert wel vaker met nieuwe designs voor zijn app die vervolgens slechts voor een select groepje gebruikers zichtbaar zijn. Soms haalt zo’n design de eindstreep en wordt het naar iedereen uitgerold, vaak genoeg gebeurt dat niet en gooit Google zijn plannen weer weg. Het is dus onzeker of en wanneer de aangepaste Google-app voor Android voor iedereen beschikbaar is. Mogelijk horen we eind mei meer op Google I/O, een jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie waar het bedrijf doorgaans zijn plannen voor de komende maanden ontvouwt.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu