De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Nieuwe Google Assistant-zoekfunctie maakt het vinden van vragen gemakkelijk

Thomas Haenen
26 september 2017, 12:21
2 min leestijd
Nieuwe Google Assistant-zoekfunctie maakt het vinden van vragen gemakkelijk

Wist je dat je met de Google Assistant niet alleen informatie kunt opvragen, maar ook commando’s aan andere apps en apparaten kunt geven? Google hoopt deze zoekfunctie duidelijker te maken… met nog een zoekfunctie.

Lees verder na de advertentie.

Alle Google Assistant-functies op een rij

De Google Assistant staat inmiddels op vrijwel elke Android-smartphone, en laat je talloze vragen en opdrachten geven. Zo kan de stemgestuurde assistent het weer opzoeken, een alarm instellen of de naam van die ene acteur uit 2 Fast 2 Furious voor je opzoeken. Maar de Assistant kan óók gebruikt worden om andere apps aan te sturen. Zet bijvoorbeeld je Philips Hue-lampen uit, vraag om een status-update bij je to-do-app of meer.

Het is voor ontwikkelaars relatief makkelijk om hun dienst aan de Google Assistant te koppelen. Daardoor is er een heuse wildgroei aan functionaliteit ontstaan. Het is natuurlijk handig dat je steeds meer je stem in plaats van een scherm kunt gebruiken, maar dan moet je wél van al die functies op de hoogte zijn. Met een nieuwe zoekfunctie helpt Google je om altijd de juiste vraag te kunnen stellen.

Zo kun je de Google Assistant-functies doorzoeken

Je vindt deze zoekfunctie door bij het openen van de Assistant op de zoekbalk te tikken. Ook in de Google Home-app is deze terug te vinden. Vervolgens voer je een trefwoord in en geeft Google apps en commando’s weer die daarbij passen. Typ je bijvoorbeeld ‘alarm’ in, dan toont Google je een lijstje van apps die je een alarm laten instellen en de commando’s die je moet opgeven om dat te doen. Daarmee is het een stuk makkelijker om te zien waar je Google Assistant allemaal voor kunt gebruiken.

→ Lees ook: Zo hoor je de grappigste antwoorden van Google Assistant

Google Assistant is overigens nog altijd alleen beschikbaar in het Engels. Als je systeemtaal op Nederlands staat, kun je dus nog geen vragen stellen. Wel zou een Nederlandse Google Assistant eindelijk in de maak zijn, maar die laat waarschijnlijk nog wel even op zich wachten.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu