De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Google Assistent-knop straks standaard op smartphones LG, Nokia en Xiaomi

Thomas Haenen
25 februari 2019, 10:02
2 min leestijd
Google Assistent-knop straks standaard op smartphones LG, Nokia en Xiaomi

De Google Assistent krijgt een steeds prominentere plek op veel Android-smartphones. LG, Nokia, Xiaomi en enkele andere fabrikanten gaan hun nieuwe toestellen voorzien van een Google Assistent-knop.

Lees verder na de advertentie.

Meer smartphones met nieuwe Google Assistent-knop

Je kunt de Google Assistent nu al openen op zowat alle Android-smartphones door de homeknop kort ingedrukt te houden. Google werkt nu echter samen met enkele fabrikanten om de knop helemaal binnen handbereik te brengen. Op de zijkant van enkele nieuwe smartphones die deze week op het Mobile World Congress worden gepresenteerd, zit een knop die de Assistent direct opent.

Onder andere de Nokia 3.2 en 4.2, de LG G8 ThinQ en K40 en de Xiaomi Mi Mix 3 5G en Xiaomi Mi 9 zijn straks van de knop voorzien. Xiaomi, LG en Nokia zeggen dat de knop bovendien ook op toekomstige smartphones zal opduiken. Ook TCL, het bedrijf achter BlackBerry- en Alcatel-smartphones, zegt toestellen met Google Assistent-knop in ontwikkeling te hebben.

LG G8 ThinQ met Google Assistent-knop

Druk je één keer kort op de knop, dan verschijnt de Google Assistent in beeld en kun je gelijk een vraag stellen of opdracht dicteren. Druk je twee keer kort na elkaar om het ‘dagoverzicht’ uit de Google-app in beeld te krijgen. Heb je een langere vraag of opdracht, dan hou je de knop gewoon gedrukt. De Assistent blijft luisteren zolang deze ingedrukt is.

Google Assistent-knop aanpassen (nog) niet mogelijk

Op duurdere Samsung-smartphones zit al een paar jaar een fysieke knop waarmee je direct Bixby opent, de stemgestuurde hulp van het Koreaanse bedrijf. Die aanpak heeft het bedrijf veel kritiek opgeleverd. Veel gebruikers hebben geen interesse in Bixby omdat de functionaliteit beperkt is, maar Samsung gaf tot voor kort geen optie om de knop voor iets anders in te stellen. Een update die dat wel mogelijk maakt, rolt binnenkort voor alle Samsung-smartphones uit.

Vooralsnog zit je met de Google Assistent-knop wel vast aan het hulpje van Google. Op de eerste apparaten met de knop zit nog geen optie om deze voor iets anders in te stellen. Gelukkig biedt de Assistent een stuk meer functionaliteit, en is er in tegenstelling tot Bixby wel een Nederlandse versie van beschikbaar. Dat maakt de stemgestuurde hulp net wat relevanter voor veel gebruikers.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G8 ThinQ
LG G8 ThinQ

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu