Deze bedrijven gaan Google Cast-speakers maken in 2016

Erwin Vogelaar
6 januari 2016, 20:30
1 min leestijd
Deze bedrijven gaan Google Cast-speakers maken in 2016

Google heeft een rij nieuwe speakermakers gestrikt voor ingebouwde Google Cast-functionaliteit. Deze functie maakt de Chromecast Audio overbodig.

Lees verder na de advertentie.

Google Cast speakers

Google Cast is eigenlijk hetzelfde als Chromecast Audio, maar dan zonder het extra apparaatje dat je in de speaker hoeft te stoppen. Sony en LG waren de eerste bedrijven die deze functionaliteit in hun speakers stopte. In 2016 komt er nog een sloot aan bedrijven bij die Google Cast ondersteunt in hun speakers, soundbars en receivers.

In 2016 zullen er Google Cast-speakers gepresenteerd worden door B&O Play, Harman Kardon, Onkyo, Philips, Pioneer en Raumfeld. Ook LG en Sony zullen dit jaar weer met nieuwe speakers komen die Google Cast gaan ondersteunen.

Ook nieuw is dat later in 2016 Google Cast multi-room-functionaliteit krijgt. Met multi-room kun je groepen speakers samenvoegen zodat je dezelfde muziek in verschillende kamers door het hele huis kunt luisteren. De functie is al aanwezig in de Chromecast Audio.

Google Cast speakers

Chromecast Audio

Met de Chromecast Audio is het mogelijk om muziek naar elke mogelijke speaker te sturen. Zelfs in de ‘domste’ speakers kun je het apparaatje pluggen, waarna je muziek zo van je Android-apparaat naar de speaker kunt sturen. Het is echter wel een extra stap die je moet maken. Deze Google Cast-speakers zijn ook niet de goedkoopste op de markt en bieden deze mogelijkheid vanaf dit jaar vooral ook aan voor meer gemak. Voor de meeste gebruikers zal een Chromecast Audio echter voldoen.

Chromecast Audio Review: geef oude speakers een tweede leven

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Chromecast Audio
Google Chromecast Audio

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu