De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Google onthult virtual reality-platform Daydream

Lars Paymans
18 mei 2016, 20:27
2 min leestijd
Google onthult virtual reality-platform Daydream

Tijdens de presentatie op Google I/O heeft Google het VR-platform Daydream onthuld. Dit nieuwe virtual reality-platform moet het makkelijk maken om VR-ervaringen te maken voor Android smartphones en tablets van allerlei merken.

Lees verder na de advertentie.

Google Daydream onthuld

Dit jaar nog zullen veel mensen met Google Daydream aan de slag kunnen omdat het in Android N ingebouwd wordt. Daarnaast zijn er allerlei populaire smartphonemerken die al toegezegd hebben om Daydream te ondersteunen waaronder Samsung, HTC, LG en Huawei. Naast deze harwarepartners werkt Google ook samen met populaire diensten als Netflix, YouTube en HBO om virtual reality ervaringen van deze diensten naar Daydream te brengen. Ook krijgt de Google Play Store een volledige VR-versie, zodat je het aanbod van apps vanuit virtual reality kunt bekijken.

Daydream

Om je virtual reality-ervaringen beter te kunnen besturen zal er ook een speciale afstandsbediening verschijnen, die op het eerste gezicht een beetje doet denken aan de controller van de Nintendo Wii. Daarnaast wordt er ook hard gewerkt aan een nieuwe headset, waarvan je hierboven een designtekening kunt zien. Deze headset zal nog steeds een smartphone nodig hebben om te werken, die je net als bij Google Cardboard vast kunt klemmen. Hierdoor toont de nieuwe VR-headset van Google de nodige overeenkomsten met de Samsung Gear VR.

Samenvattend lijkt het erop dat Daydream de volgende stap voor Google is na het succes van Google Cardboard. Tegelijkertijd is er nog veel onduidelijk. Hoeveel gaan de headset en controller bijvoorbeeld kosten? En welk bedrijf gaat de headset maken?

Daydream aanwijzingen

Vorige week kregen we al twee sterke aanwijzingen dat Google iets met virtual reality van plan was tijdens Google I/O 2016. Zo zagen we de term Android VR opduiken in de Android Developer Preview.

Dat Google vandaag een virtual reality-platform aankondiging doet in de vorm van Daydream is overigens geen verrassing. De komende dagen zijn er allerlei verschillende prestaties gepland waarin VR centraal staat. De eerste exemplaren die Daydream ondersteunen moeten deze herfst beschikbaar komen.

Zo kunnen ontwikkelaars aanschuiven bij gesprekken over de huidige staat van virtual reality en de plannen die Google voor de toekomst heeft. De presentatie van Google I/O is op het moment van schrijven nog in volle gang. Kijk mee met de livestream naar alle komende aankondigingen via deze link.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu