Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Officieel: Google Home komt later dit jaar naar Nederland

Lars Paymans
8 mei 2018, 20:33
2 min leestijd
Officieel: Google Home komt later dit jaar naar Nederland

Google heeft vandaag bevestigd dat de slimme Google Home-speaker dit jaar nog naar Nederland komt. Eerst is de Nederlandse Google Assistant aan de beurt, daarna volgt de speaker.

Google Home release Nederland officieel bevestigd

Rachid Finge, de Nederlandse woordvoerder van Google, deelde de aankondiging zojuist op Twitter. Hierin bevestigt hij dat de Google Home-speaker dit jaar nog in Nederlandse winkels te vinden zal zijn. Een logische stap, want eerder werd al bekend dat Google zijn slimme Assistant Nederlands laat spreken. Vooralsnog is er geen concrete datum van de release bekend, alleen dat deze voor 2019 zal plaatsvinden. Ook is het nog onduidelijk welke modellen van de Google Home naar Nederland komen.

Google Home release Nederland

Met de Google Home-speakers geeft Google de Assistant een vaste plek in je huiskamer. Met een simpel stemcommando kun je een vraag stellen, een afspraak inplannen of muziek afspelen. Tijdens Google I/O 2018 kregen we alvast een voorproefje van alle verbeteringen die naar deze digitale assistent komen. Zo worden de gesprekken die je met de speaker voert natuurlijker, omdat je niet steeds ‘OK Google’ hoeft te roepen om het apparaat te laten luisteren.

Indrukwekkende Assistant-verbeteringen

De meest indrukwekkende functie was ongetwijfeld het moment waarop de Assistant zelfstandig een telefoongesprek voerde met een kapper om voor jou een afspraak in te plannen. Dat maakt het voor jou straks wel heel makkelijk om een afspraak in te plannen zonder zelf je telefoon erbij te pakken. Al deze functies worden geleidelijk uitgerold, al is het niet duidelijk of deze geavanceerde nieuwe functies ook al klaarstaan voor de Nederlandse versie van Googles assistent.

Ben je benieuwd naar wat je kunt verwachten van de Google Home als hij later dit jaar naar Nederland komt? Wij hebben de Engelse variant vorig jaar al uitgebreid getest voor onze Google Home review.

Lees ook: De 5 grootste Google Assistant-verbeteringen: meer stemmen, slimmere hulp

Bron: Rachid Finge
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Home
Google Home

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu