De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

‘Google Home-speakers van andere fabrikanten in de maak’

Thomas Haenen
30 september 2016, 15:45
2 min leestijd
‘Google Home-speakers van andere fabrikanten in de maak’

Wil je de stemgestuurde assistent van Google in huis halen, dan heb je in de toekomst waarschijnlijk uitgebreide keuze. Het bedrijf zou met partners praten over de ontwikkeling van verschillende andere Google Home-speakers.

Lees verder na de advertentie.

Third-party Google Home-speakers

Google voert gesprekken met andere fabrikanten over het integreren van Google Home in hun speakers, zo claimt Variety. Het bedrijf zou deze zomer met een groot aantal partners gesproken hebben over een mogelijke samenwerkingen. Deze partners kunnen vervolgens hun eigen speakers uitbrengen voorzien van de stemgestuurde Google Home-assistent.

https://www.youtube.com/watch?v=2KpLHdAURGo

Met welke partners er precies samengewerkt gaat worden is nog onbekend. Google Cast, waarmee je muziek kunt streamen naar je speaker, werkt nu al met apparaten van Sony, LG en andere bedrijven. Deze behoren daarmee ook tot de mogelijke Google Home-partners. Sonos hoort daar waarschijnlijk niet bij: dat bedrijf maakte onlangs een samenwerking met Amazon bekend, om de Alexa-assistent te integreren in zijn Play-speakers.

Gebruikers kunnen de stemgestuurde assistent van Google Home inschakelen voor een veelvoud aan taken. Zo kun je muziek aaanvragen, je afspraken zetten of feitjes laten opzoeken. Ook kan Home gebruikt worden voor de besturing van andere slimme apparaten in je huis, zoals de verwarming of je lampen. Een groot aantal bestaande Google Cast-applicaties, zoals Spotify en SoundCloud, zullen al direct met Google Home werken.

Google Home lijkt een belangrijke stap voor het bedrijf te worden. Zo zijn er nu al sporen van de dienst terug te vinden in bestaande apps. De Google Cast-app, waarmee je een Chromecast kunt instellen, lijkt binnenkort de Google Home-app te worden. Bij het instelproces voor de Chromecast wordt gebruikers nu al gevraagd de Google Home-app te raadplegen.

Google Home releasedatum

De definitieve Google Home releasedatum en adviesprijs worden waarschijnlijk op een evenement op 4 oktober bekend gemaakt. De speaker zou volgens de laatste geruchten zo’n 129 dollar gaan kosten.

Bronnen: Variety, 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Home
Google Home

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's