De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Google annuleert I/O 2020-conferentie uit angst voor coronavirus

Colin Baak
20 maart 2020, 19:45
2 min leestijd
Breaking
Google annuleert I/O 2020-conferentie uit angst voor coronavirus

Google laat weten dat het fysieke Google I/O 2020-event van 12 tot en met 14 mei niet doorgaat. Ook deze conferentie is afgelast uit angst voor het coronavirus.

Google I/O 2020 geannuleerd

Update 20 maart 19:45:

Google heeft aangekondigd I/O 2020 compleet te annuleren. “Om de gezondheid van onze ontwikkelaars, werknemers en de lokale gemeenschap te beschermen hebben we ervoor gekozen om dit jaar geen I/O-evenement, in welke vorm dan ook, te organiseren”, twittert het bedrijf. “Voor nu is het belangrijker om onze aandacht te richten op het helpen van mensen. Wel blijven we Android-updates uitbrengen.”

Het is nog niet duidelijk wat Google gaat doen qua productaankondigingen. Normaliter worden er tijdens I/O meerdere hardwareproducten aangekondigd. Mogelijk wordt dit nu middels een livestream op YouTube of los persbericht gedaan.

Google I/O-annulering

Origineel bericht van 3 maart 21:57 uur:

De informatie over het niet laten doorgaan van het fysieke evenement is onder andere verschenen op Twitter. De zoekgigant heeft een bericht gestuurd naar mensen die aanwezig zouden zijn op deze ontwikkelaarsconferentie. Daarin laat Google weten het evenement niet door te laten gaan vanwege de zorgen rondom het coronavirus.

De keynote en andere presentaties gaan mogelijk wel online door, maar Google heeft hier nog niets over aangekondigd. Tijdens I/O worden nieuwe Android-versies (zoals Android 11) en updates voor andere Google-software getoond.

Het event zou plaatsvinden van 12 tot en met 14 mei, zoals eerder bekend werd. In het bericht wat onder andere online is gezet door Nate Harris, lezen we ook dat mensen die een ticket hadden gekocht, deze volledig terugbetaald krijgen. Ook laat Google weten de komende weken te zoeken naar de beste mogelijkheid om toch contact te houden met de community van ontwikkelaars.

Voor verdere informatie wordt verwezen naar de website van Google I/O 2020 zelf. Daar is het annuleringsbericht nu ook te vinden. Half februari werd bekend dat het Mobile World Congress volledig was geannuleerd, vanwege het coronavirus en om de gezondheid van de tienduizenden bezoekers te waarborgen. Ook veel andere evenementen in onder andere de game-industrie gaan inmiddels niet meer door vanwege angst voor dit virus.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu