Downloaden: de officiële, interactieve wallpapers van de Google Pixel 4

Michel van 't Klaphek
2 oktober 2019, 13:33
2 min leestijd
Downloaden: de officiële, interactieve wallpapers van de Google Pixel 4

De Google Pixel 4 krijgt enkele exclusieve, interactieve wallpapers meegeleverd. Via een omweg kun je deze achtergronden ook op jouw Android-telefoon krijgen. Zo werkt het.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel 4-wallpapers downloaden

Officieel worden de Google Pixel 4 en Pixel 4 XL pas op 15 oktober aangekondigd, maar echte verrassingen staan ons niet te wachten. Beide toestellen zijn namelijk al lang en breed uitgelekt. Zelfs de officiële wallpapers van de nieuwe Google-vlaggenschepen zijn al vroegtijdig bekend.

Deze bewegende achtergronden werken in principe alleen maar op de Pixel 4 en Pixel 4 XL, maar via een omweg kun je ze ook op andere Android-smartphones krijgen. Ontwikkelaar Pranav Pandey heeft de wallpapers namelijk geschikt gemaakt voor andere toestellen. Zo zet je de Pixel 4-wallpapers op jouw telefoon:

  1. Ga naar APK Mirror en download het apk-bestand;
  2. Bevestig de download en wacht tot het bestand is binnengehaald;
  3. Open het apk-bestand en installeer de ‘app’ op je telefoon;
  4. Houd je vinger lang ingedrukt op het thuisscherm en kies ‘Achtergronden’;
  5. Scrol naar beneden en ga naar ‘Interactieve achtergronden’;
  6. Maak een keus en kies of je de wallpaper op het start- of vergrendelscherm wil zien, of beiden.

Kom je er niet uit? Check dan ons artikel over apk-bestanden installeren. De Google Pixel 4-wallpapers zijn interactief. Dit betekent dat ze bewegen. Dit geeft een fraai effect, maar kost wel meer stroom dan een stilstaande achtergrond. Bovendien kan niet iedere Android-telefoon de Pixel 4-wallpapers instellen.

Zo heb je bijvoorbeeld een Snapdragon-processor nodig. Telefoons met Exynos- of Kirin-chips blijven achterwege. Dit betekent dat mensen met een Samsung-telefoon of Huawei-toestel de Pixel 4-wallpapers niet werkend krijgen. Ook verouderde Android-telefoons met Snapdragon-processor worden waarschijnlijk overgeslagen.

Over de Google Pixel 4

Over twee weken vindt het Made by Google 2019-evenement plaats. De zoekgigant onthult hier een reeks nieuwe producten, waaronder de Pixel 4. Volgens geruchten zou er ook direct een meer betaalbare Pixel 4a worden aangekondigd. Check het Google Pixel 4-overzicht voor een round-up van alle geruchten.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 4
Google Pixel 4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu