De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Ontdek met Quick Draw hoe Google aan kunstmatige intelligentie werkt

Rick van der Veer
16 november 2016, 17:16
2 min leestijd
Ontdek met Quick Draw hoe Google aan kunstmatige intelligentie werkt

Google heeft een website online gezet als tentoonstelling voor projecten op het gebied van kunstmatige intelligentie. Het spelletje Quick Draw laat zien hoe Google systemen voor computergestuurd leren bouwt.

Lees verder na de advertentie.

Google Quick Draw

Quick Draw is een project van Google dat laat zien hoe het bedrijf met machine learning steeds slimmere systemen bouwt. In Quick Draw moet je een zestal tekeningen maken, waarna het spel raadt wat je getekend hebt. Dit doet een machine op basis van wat andere mensen in dezelfde categorie al eerder tekenden. Zo krijgt de computer een steeds duidelijker idee van hoe een object er uit ziet en zodoende ‘leert’ de machine.

Quick Draw is onderdeel van een nieuwe website van Google die projecten op het gebied van kunstmatige intelligentie een thuis moet geven. Op A.I. Experiments kunnen programmeurs die bezig zijn met opensourceprojecten op het gebied van AI hun werk tentoonstellen. Via de website van Google is ook de broncode van ieder experiment terug te vinden.

AI-projecten

Naast Quick Draw bevat de website momenteel een aantal andere projecten die door Google-medewerkers zijn opgezet. Zo kun je met de Infinite Drum Machine alledaagse geluiden laten herkennen en groeperen. Hier zijn dan simpele beats mee maken met de computergestuurde drummachine. Ook heeft iemand een project online gezet waarmee een computer geluiden van vogels kan herkennen, waarbij geluiden die genoeg op elkaar lijken herkend worden als dezelfde soort vogel.

De manier waarop Google experimenteert met machine learning belooft veel goeds voor de toekomst van de zoekdiensten van het bedrijf. Met machine learning zou bijvoorbeeld Googles toetsenbord-app op Android een stuk slimmer kunnen voorspellen welke woorden jij gebruikt en suggesties hierop aan kunnen passen. Ook Googles spraakherkenning zou zo beter getraind kunnen worden: door vaker dezelfde stem te horen, kan de app uiteindelijk verschillende gebruikers van elkaar onderscheiden.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu