Zo helpt Google je met het vieren van de ramadan

Thomas Haenen
30 mei 2017, 13:55
1 min leestijd
Zo helpt Google je met het vieren van de ramadan

Deze maand vindt de ramadan plaats, de periode waarin moslims vasten gedurende de dag. Google helpt zijn islamistische gebruikers een handje met verschillende extra features.

Lees verder na de advertentie.

Zo viert Google ramadan

De ramadan loopt dit jaar van 27 mei tot en met 24 juni. Ook in Nederland zijn er duizenden moslims die aan de vastenmaand meedoen. Verschillende apps van Google zijn deze maand aangepast en van extra functies voorzien om gebruikers de komende weken een handje te helpen.

Google ramadan

Met deze features richt Google zich vooral op landen waar het overgrote deel van de bevolking islamitisch is, in regio’s als Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Zo wordt op de YouTube-voorpagina in deze gebieden een overzicht van populaire ramadan-gerelateerd video’s getoond.

Stickers, reminders en meer

Sommige features zijn echter voor gebruikers wereldwijd beschikbaar. Zo is er een nieuwe set ramadanstickers toegevoegd aan Google Allo, terwijl Duo je eraan herinnert om je familie te bellen voor Eid. Google Maps vertelt je wanneer je naar huis moet vertrekken om voor zonsondergang thuis te komen. Een compleet overzicht is te vinden in de Ramadan Hub van Google.

Tot slot is er in de Play Store tijdelijk een verzameling van de beste ramadan-apps te vinden. Zo is er Cookpad, een app waarin je speciale recepten vindt. Ook zijn er verschillende kalenders die je precies vertellen hoe lang de ramadan nog duurt en op welke tijden je precies moet vasten. Om gedurende de dag voor afleiding te zorgen, zet Google ook nog enkele games als Revenge of the Sultans in de spotlights. Daarmee zul je het waarschijnlijk wel uithouden tot het Suikerfeest.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu