De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo gaan de vernieuwde Google Street View-camera’s de wereld indexeren

Erwin Vogelaar
5 september 2017, 20:24
2 min leestijd
Zo gaan de vernieuwde Google Street View-camera’s de wereld indexeren

Google geeft voor het eerst zijn Street View-camera’s een update. Hierdoor wordt Street View mooier, maar voornamelijk ook slimmer. Dit met behulp van machine learning.

Lees verder na de advertentie.

Google Street View mooier en slimmer

De Google Street View-camera krijgen een update. Het werd tijd ook, want in de afgelopen acht jaar heeft Google praktisch dezelfde camera’s gebruikt. Met de nieuwe camera’s, waarmee Google de straten op gaat, worden de beelden niet alleen mooier. Via machine learning krijgt Google ook veel meer data over de wereld.

street view mooier

Uiteraard is het wel belangrijk dat de plaatjes scherper worden. Google Street View laat je op een unieke manier door de wereld reizen, maar het is zelden echt mooi. De nieuwe beelden hebben een hogere resolutie en de kleuren moeten levendiger zijn.

Google Street View krijgt steeds meer toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van deze beelden in virtual reality, of hoe Street View verwerkt wordt in allerlei andere Google-diensten. Betere kwaliteit is dus belangrijker dan ooit.

De wereld indexeren

De camera’s krijgen niet enkel een upgrade in visuele kwaliteit, maar ook in intelligentie. Zo worden bijvoorbeeld relevante straatnamen of huisnummers automatisch herkend. Ook worden logo’s en bedrijfsnamen gelezen. In de toekomst moet Street View zelfs herkennen wat voor winkel het ziet, zonder de naam van de winkel te zien. Daarnaast moeten zelfs kleine bordjes met bijvoorbeeld openingstijden gespot worden, zodat die informatie wordt opgeslagen. Niets is veilig meer voor de camera van Google.

Google hoopt deze informatie in bijvoorbeeld Google Zoeken en Google Assistant te gebruiken, stelt het bedrijf tegenover Wired. Natuurlijk gaat het wel even duren tot we het effect zien, omdat de camera’s nu pas bovenop de welbekende auto’s worden geplaatst. We zien het ook niet zo snel gebeuren dat Google alle locaties opnieuw gaat bezoeken. Waarschijnlijk zijn grote Amerikaanse steden eerst aan de beurt.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Wired
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu