Google start met bieden van meer informatie rond symptomen
Erwin Vogelaar

Google start de komende dagen met een nieuwe manier om mensen informatie te bieden over symptomen. Is je klacht onschuldig of kun je toch beter een afspraak maken bij de huisarts?

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Google symptomen

Iedereen heeft wel eens via Google gezocht op lichamelijke klachten, om te zien of een bezoekje aan de huisarts nodig is. Iedereen die dat heeft gedaan heeft, weet ook dat je een hoop verkeerde informatie online kunt vinden. Bij het openen van het ene zoekresultaat is er niets aan de hand, maar als je de andere opent lijkt het alsof je nog maar enkele dagen te leven hebt. Een drama voor elke hypochonder. Volgens Google is  maar liefst één procent van alle zoekopdrachten op Google symptoomgerelateerd. Dat zijn een hoop zoekopdrachten en dus een hoop kansen op misinformatie. Daar gaat het bedrijf nu wat aan doen.

google symptomen

De komende dagen zal Google extra informatie uitrollen in de Google-app voor mensen die zoeken op symptomen. Voor specifieke symptomen zoals ‘hoofdpijn aan één zijde’, zal de Google-app een lijst met gerelateerde aandoeningen geven. Voor een individueel symptoom zoals enkel ‘hoofdpijn’, zal er een overzicht gegeven worden met middelen voor zelfmedicatie, en of het nodig is om een dokter te bezoeken. “Zo willen we je helpen de weg te vinden door alle aandoeningen die verband houden met je klachten”, schrijft Google op zijn blog. “En je op weg te helpen naar meer gericht diepgaand onderzoek op het web of een gesprek met een arts.”

Hoewel Google stelt de juiste informatie te bieden, door samenwerking met verschillende artsen, raadt het bedrijf niet aan om puur op deze informatie af te gaan. Voor medisch advies zul je toch altijd een arts moeten bezoeken. De update is op dit moment nog niet in het Nederlands beschikbaar, maar rolt de komende dagen wel eerst alleen uit in het Engels en enkel in de Verenigde Staten. Google wil echter ook internationaal uitbreiden naar andere talen, dus hopelijk zit Nederlands er snel bij.

Lees het laatste nieuws over Google

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.