‘Google had Oculus Rift- en HTC Vive-concurrent in de maak’

Erwin Vogelaar
16 juli 2016, 9:43
2 min leestijd

Naast Google Cardboard en Daydream had Google ook een geavanceerde vr-bril in de maak om de concurrentie met Oculus en HTC aan te gaan.

Lees verder na de advertentie.

Google vr-bril

Als we het over Google en virtual reality hebben, denken we uiteraard al snel aan smartphones. Toch had het bedrijf ook een geavanceerde losstaande vr-bril in de maak, die de concurrentie aan moest gaan met de Oculus Rift en HTC Vive. Die brillen gaat voor bedragen rond de 700 euro over de toonbank. Bronnen van Recode die bekend waren met deze plannen, stellen dat dit project nu stopgezet is. Google lijkt al zijn middelen te zetten op vr voor smartphones.

google vr-bril

De geavanceerde bril zou losstaan van Daydream. Daydream is een vr-platform dat Google afgelopen mei tijdens Google I/O onthuld heeft. Het bedrijf zal ook zelf een Daydream-bril op de markt zetten, als een soort geavanceerde versie van Google Cardboard. Deze keer zal de bril meer in de richting gaan van de Samsung Gear VR.

Google had zo’n vijftig werknemers aan de Google vr-bril werken. Het team werkte niet enkel aan de hardware, maar er werd ook een compleet nieuw besturingssysteem voor virtual reality gemaakt. Het team werkte aan de Google vr-bril in Googles onderzoekslaboratorium X. Het gebeurt wel vaker dat projecten hier opgezet worden, maar later weer worden stopgezet. De middelen worden vervolgens verdeeld onder andere projecten. In dit geval Daydream en Android.

Googles en virtual reality

Dit nieuws betekent niet dat Google de handdoek in de ring gooit als het gaat om virtual reality. Sterker nog: bronnen dichtbij het bedrijf stellen dat het vr-team vrij groot is. Niet alleen werkt dit team aan Daydream als een uniek virtualrealityplatform voor Android-toestellen, maar ook krijgt virtual reality een grotere rol dan ooit in het Android-besturingssysteem. Android 7.0 (Nougat) heeft namelijk een ingebouwde vr-modus.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Recode
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu