De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google zet Facebook buitenspel met Google+ inlogfunctie voor Android-apps

Redactie
23 maart 2013, 11:26
1 min leestijd
Google zet Facebook buitenspel met Google+ inlogfunctie voor Android-apps
google plus inlog

Er zijn heel wat Android-apps waarbij je kunt inloggen met je Facebook-account. Het is makkelijk, snel en je kunt meteen zien welke vrienden de app al geïnstalleerd hebben. Maar niet iedereen is dol op Facebook. Google komt daarom vandaag met een alternatief dat vergelijkbaar is: je kunt inloggen met Google+ in allerlei Android-apps. Het moet een alternatief zijn voor Facebook-login en Open Graph.

Zo werkt het: je installeert een Android-app, logt in met je bestaande Google-accountgegevens en bent klaar. Het is daardoor niet nodig om voor elke app en elke game weer een apart wachtwoord te verzinnen. Bovendien wordt de informatie uit de app gesynchroniseerd met andere apparaten die je in gebruik hebt. De Google+ inlogfunctie wordt al gebruikt door Fancy, Flixter, OpenTable, Shazam en USAToday.

Lees verder na de advertentie.

Je kunt zelf aangeven hoeveel informatie je deelt. Gebruik je bijvoorbeeld een app waarmee je muziek kunt afspelen, dan zullen de gegevens over meest beluisterde nummers niet automatisch op je Google+ pagina terecht komen. Je kunt ook aangeven met welke Google+ kringen je de informatie wilt delen. Er zijn nog meer mogelijkheden: log je in op een website met Google+ inlog, dan weet de website dat je een Android-toestel hebt en je krijgt dan de suggestie om de bijbehorende Android-app te installeren.

De nieuwe inlogmogelijkheid zal leiden tot meer populariteit van Google+. Google probeert mensen ook weg te lokken bij Facebook, die met de inlogfunctie een aardige dubbelrol vervulde.

Meer info in de filmpjes hieronder en op de Android Developers Blog.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu