Homeknop Galaxy S4 kan traag aanvoelen door S Voice

Redactie
7 mei 2013, 23:27
1 min leestijd
Homeknop Galaxy S4 kan traag aanvoelen door S Voice
s-voice

Als de homeknop van je Galaxy S4 traag aanvoelt, valt daar iets aan te doen. Het euvel wordt veroorzaakt door S Voice, de virtuele spraakassistent van de Galaxy S4. Gebruik je S Voice nauwelijks, dan kun je het beter uitschakelen, blijkt uit praktijkervaringen. Op zich is de spraakherkenning op de Galaxy S4 sterk verbeterd. Vond je S Voice op eerdere Samsung-toestellen sloom of werkte de spraakherkenning niet goed, dan loont het de moeite om op de S4 het toch nog weer eens te proberen.

Als je dubbeltapt op de homeknop komt S Voice in actie. Maar daar ligt ook meteen de oorzaak van het probleem. Zodra je eenmaal op de homeknop drukt moet het toestel even wachten of er nog een tweede tap komt. Het voorkomt dat je per ongeluk naar het homescreen wordt teruggestuurd, terwijl je eigenlijk S Voice wilde activeren. Je snapt nu ook meteen waarom de knop soms wat traag kan aanvoelen: hij reageert niet meteen op een enkele tap. Je kunt dit voorkomen.

Lees verder na de advertentie.

  • Start de S Voice-app.
  • Druk op de menuknop en kies Settings.
  • Vink het vakje ‘Open via the home key’ uit.

Je kunt nu nog steeds S Voice gebruiken, maar start de app op via het appicoontje of een shortcut. De homeknop heeft nu geen vertraging meer. Deze tip geldt ook voor de Galaxy Note 2, Galaxy S3 en andere toestellen die voorzien zijn van S Voice.

Heeft dit artikel je geholpen?
Samsung Galaxy S4
Samsung Galaxy S4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu