De Galaxy S4 in vier varianten – en dit zijn de beste prijzen

Redactie
22 augustus 2014, 13:02
3 min leestijd
De Galaxy S4 in vier varianten – en dit zijn de beste prijzen

galaxys4 actieDe Galaxy S4 is één van de meest populaire Android-smartphones ter wereld, waar Samsung verschillende varianten heeft uitgebracht. Omdat zijn opvolger inmiddels alweer te verkrijgen is, zijn de prijzen van de Galaxy S4-aanbiedingen flink gezakt. Maar waarom zou je nog voor een anderhalf jaar oud toestel kiezen?

AndroidPlanet bespreekt vier varianten op de Galaxy S4, die één voor één via interessante aanbiedingen te verkrijgen zijn, en waarom het een slimme keuze is om van de actuele Galaxy S4 acties gebruik te maken.

Galaxy S4

Galaxy S4 Android 4.4.2De Galaxy S4 is het snelst verkopende Samsung-toestel ooit. En niet zonder reden: het is de eerste Galaxy S met een 5 inch full-hd-scherm, die een resolutie van 1920 bij 1080 pixels heeft. En dat is flink, want de Galaxy S5 heeft dezelfde resolutie. Hierdoor verlies je dus niets aan schermkwaliteit. Ook de 13 megapixel-camera is nog steeds één van de betere smartphonecamera’s.

Dankzij de 1,9GHz quadcore-processor en 2GB aan werkgeheugen is de Galaxy S4 nog steeds een bijzonder vlotte telefoon die op Android 4.4 KitKat draait en hoogstwaarschijnlijk ook nog naar Android L wordt geüpdatet. Het grote uiterlijke verschil tussen de Galaxy S4 en zijn opvolger is de achterkant: bij de Galaxy S4 is deze van glad plastic gemaakt, de Galaxy S5 heeft er één van wat stroever plastic. Maar dat zullen velen niet zo enorm belangrijk vinden.

Samsung Galaxy S4
Samsung Galaxy S4
8,5
Welke Samsung Galaxy S4 wil je?
Wij hebben momenteel geen Samsung Galaxy S4 aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?

Galaxy S4 Mini

galaxys4-miniDe Galaxy S4 Mini is het kleine broertje van de Galaxy S4. Je hebt er waarschijnlijk al van gehoord, mede door de advertentiecampagne van Samsung waar Doutzen Kroes voor is ingeschakeld.

De Galaxy S4 Mini beschikt over een kleiner 4,3 inch-scherm met een resolutie van 960 bij 540 pixels en Cornings krasbestendigde Gorilla Glass, maar de Snapdragon 400 dualcore-processor en 1,5GB aan werkgeheugen zijn nog steeds ruim voldoende om fijn van Android gebruik te maken. En de Mini-versie van de Galaxy S4 komt tevens met een fijner prijskaartje en goedkopere aanbiedingen.

Samsung Galaxy S4 Mini
Samsung Galaxy S4 Mini
7,0
Welke Samsung Galaxy S4 Mini wil je?
Sim only nodig?

Galaxy S4 Value Edition

galaxy-s4-value-edtionDe Galaxy S4 Value Edition, die ook wel de Galaxy S4 VE wordt genoemd, is grotendeels precies dezelfde smartphone als de Galaxy S4, maar komt dan beschikbaar in een speciale en fraaie zilverkleurige behuizing. Zo heeft de Galaxy S4 Value Edition ook een 5 inch full-hd-scherm, 1,9 quadcore-processor en 2GB aan werkgeheugen en een 13 megapixel-camera.

Het grote voordeel van de Galaxy S4 Value Edition is dat de smartphone direct op Android 4.4 draait. Als je een normale Galaxy S4 koopt, is het noodzakelijk dat je eerst enkele verschillende updates installeert voordat je op de laatste Android-versie draait. Scheel je toch een hoop tijd en gedoe, maar scheelt niets qua prijs.

Galaxy S4 Active

Galaxy S4 ActiveDe Galaxy S4 Active is de robuuste versie van de Galaxy S4. De smartphone is gericht op ‘actieve mensen’: zo is het toestel onder andere stof- en waterbestendig en biedt de Galaxy S4 Active ook een steviger design. Onder andere de knoppen zijn verstevigd, zodat er geen zand tussen kan komen en ze het ook onder water blijven doen.

De Galaxy S4 Active beschikt net als de Galaxy S4 over een quadcore-processor, 5 inch full-hd-scherm en 2GB aan werkgeheugen, maar heeft wel ‘maar’ een 8 megapixel-camera aan boord. Daarentegen kun je met de 8 megapixel-camera wel foto’s onder water maken. De waterbestendigheid werkt tot 1 meter onderwater en voor maximaal 30 minuten. Ga er dus niet mee duiken: dat kan ‘ie niet aan. Maar een kiekje in het zwembad moet geen probleem zijn.

Samsung Galaxy S4 Active
Samsung Galaxy S4 Active
Welke Samsung Galaxy S4 Active wil je?
Wij hebben momenteel geen Samsung Galaxy S4 Active aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?

Laatste Galaxy S4-nieuws

Categorie: Fabrikanten
Spotlight: Samsung

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's