HP beste tabletverkoper in de Verenigde Staten na Apple

Redactie
23 november 2011, 16:00
1 min leestijd
HP beste tabletverkoper in de Verenigde Staten na Apple
HP beste tabletverkoper in de Verenigde Staten na Apple

Dat Apple heer en meester is in de tabletmarkt mag duidelijk zijn, maar opvallend genoeg is momenteel in de Verenigde Staten geen Android-fabrikant maar HP de op een na grootste tabletfabrikant. HP bracht dit jaar de HP TouchPad uit maar besloot de tablet enkele weken na introductie te dumpen tegen weggeefprijzen. Dit leidde ertoe dat het bedrijf meer tablets weet te verkopen dan de afzonderlijke Android-fabrikanten.

Het totale aantal tablets niet afkomstig van Apple dat is verkocht in de Verenigde Staten van januari tot en met oktober van dit jaar bedraagt 1.2 miljoen stuks. Van deze tablets waren er 200.000 HP TouchPads, goed voor een aandeel van 17 procent in de niet-Apple tabelmarkt in de Verenigde Staten. Hoewel HP het besturingssysteem WebOS zo goed als heeft afgestoten besloten veel mensen toch een afgeprijsde HP TouchPad te kopen. Een tablet voor 99 dollar waarop je ook een alternatieve rom op kunt installeren zoals CyanogenMod is een aantrekkelijk aanbod.

Lees verder na de advertentie.

27 procent van de verkochte tablets draait op Android en met de komst van Ice Cream Sandwich en quad-core processoren lijkt het erop dat het aandeel van Android nog zal toenemen. Samsung is na HP de grootste producenten van tablets die niet op iOS draaien met een aandeel van 16 procent terwijl ASUS een aandeel van 10 procent heeft maar de vraag is nog voor hoelang. Er zouden al miljoenen exemplaren van de Amazon Kindle Fire verkocht zijn waardoor de verhoudingen in de tabletmarkt in de Verenigde Staten snel zullen wijzigen.

Bron: NPD

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu