‘Smartwatch HTC heet One Wear, krijgt rond uurwerk’

Gijs Ettes
30 mei 2014, 10:22
1 min leestijd
‘Smartwatch HTC heet One Wear, krijgt rond uurwerk’
htc one wear

HTC werkt momenteel aan een smartwatch die, net als de Motorola Moto 360, een rond uurwerk krijgt. Dat beweert althans YouTube-gebruiker TK Tech News, die eerder een hands-on met de Galaxy S5 Active publiceerde. Hij was naar eigen zeggen onlangs in Taiwan, waar hij er ook achter kwam dat de  smartwatch van HTC genaamd ‘One Wear’ eind augustus of begin september verschijnt en een behuizing van polycarbonaat of  metaal krijgt.

In februari gingen er al geruchten over een HTC smartwatch, toen een topvrouw van het bedrijf in een interview aangaf dat de Taiwanese telefoonmaker dit jaar een wearable gadget zal uitbrengen. HTC zou al langer aan het apparaat werken, maar problemen hebben met het implementeren van de batterij en het scherm.

Lees verder na de advertentie.

One Wear zou overigens nog een werktitel voor de smartwatch zijn. De voorlopige naam duidt er mogelijk op dat HTC als besturingssysteem heeft gekozen voor Android Wear, Googles OS speciaal ontwikkeld voor wearables. Android Wear leunt flink op Googles slimme assistent Google Now en heeft dezelfde  kaarten-interface. Dit betekent dat je kaarten met informatie te zien krijgt die op dat moment relevant zijn.

Denk aan een melding als een pakketje van UPS naar je onderweg is, er file op de route is die jij moet rijden of dat jouw favoriete voetbalploeg heeft gewonnen. Gegevens haalt Google uit verschillende diensten, zoals je Google Calendar (je afspraken), Google Maps (files)en Gmail (informatie over boekingen, pakketjes enzovoorts). Informatie wordt in de vorm van witte kaarten met tekst getoond, met achtergrondafbeeldingen die de interface  kleurrijk maken.

Lees meer over de beste Android smartwatches en welke je moet hebben!

Het laatste nieuws over HTC

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu