‘Huawei Mate 20 Pro Face Unlock niet veilig genoeg’

Erwin Vogelaar
20 oktober 2018, 14:10
2 min leestijd
‘Huawei Mate 20 Pro Face Unlock niet veilig genoeg’

De Huawei Mate 20 Pro Face Unlock-functie, waardoor je het toestel kunt ontgrendelen met je gezicht, blijkt niet heel veilig te zijn. Het toestel wordt makkelijk gefopt.

Lees verder na de advertentie.

Huawei Mate 20 Pro Face Unlock niet veilig

Een van de belangrijkste functies van de nieuwe Huawei Mate 20 Pro, is de mogelijkheid om het toestel te ontgrendelen door ernaar te kijken. Dat doet het toestel door een 3d-scan van je gezicht te maken, vergelijkbaar met de technologie die Apple gebruikt sinds de iPhone X en nu ook de iPhone XS.

Huawei stelde echter dat zijn gezichtsherkenning sneller en beter moet werken dan Apples Face ID. Toen we het toestel zelf testen hadden we inderdaad geen problemen. Dat lees je in onze Huawei Mate 20 Pro preview. Toch lijkt er iets niet helemaal in orde te zijn.

huawei mate 20 pro face unlock

Een schrijver van Duitse website Android Pit heeft het nieuwe toestel getest en kwam er achter dat de smartphone ook zonder problemen door een collega kon worden ontgrendeld.

De schrijver stelt dat iedereen op kantoor de nieuwe smartphone wilde zien, maar toen een van de collega’s de Mate 20 Pro voor zijn gezicht hield werd deze plots ontgrendeld. Dat was geen toeval, want het bleek elke keer te werken.

De twee heren lijken op elkaar, met onder andere een vergelijkbare baard en haarlengte, maar dat zou niet uit mogen maken. Een veilige gezichtsherkenning zorgt ervoor dat de kans minuscuul is dat iemand anders het toestel kan ontgrendelen.

Ook met tweede toestel

Aangezien het misschien aan dit specifieke toestel lag, hebben de heren nog een tweede versie erbij gepakt. Ook hier bleek een identiek probleem. Android Pit stelt dat Huawei een onderzoek heeft ingesteld, maar een officiële verklaring moet nog verschijnen.

De Huawei Mate 20 Pro ligt op 2 november in de winkel. Als je een pre-order plaatst, dan krijg je gratis een smartwatch en draadloze oplader bij het toestel.

Lees het laatste nieuws over de Huawei Mate 20 Pro

Bron: Android Pit
Bron afbeelding: Android Pit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Mate 20 Pro
Huawei Mate 20 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu