Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Populaire Android-app kaapt Instagram-accounts

Gijs Ettes
10 november 2015, 12:47
1 min leestijd
Populaire Android-app kaapt Instagram-accounts

De app Who View Me – InstaAgent, die al meer dan 100.000 keer is gedownload uit Google Play en zou laten zien wie je Instagram-profiel heeft bekeken, kaapt accounts van Instagram-gebruikers. Dat blijkt uit  talloze  negatieve recensies in de Play Store.

Lees verder na de advertentie.

Dit gebeurt er als je InstaAgent installeert

InstaAgent lijkt op het oog een onschuldige app die Instagram-gebruikers de mogelijkheid geeft om in kaart te brengen welke mensen hun profiel hebben gekeken. Dit kan tot een maximum van 100 personen. Met meer dan 100.000 downloads is de gratis app erg populair, maar diverse gebruikers melden dat hun Instagram-account is gekaapt na gebruik van InstaAgent. De app lijkt helemaal niet te functioneren, plaatst ongewenst promotionele foto’s  en kan er zelfs voor zorgen dat gebruikers geen toegang meer tot hun account hebben.

In talloze recensies raden gedupeerde gebruikers al sinds vorige week af om InstaAgent te downloaden. Mocht je de waarschuwingen over het hoofd  hebben gezien en de app toch op je toestel hebben, dan is het slim om deze direct te verwijderen en je Instagram-wachtwoord te veranderen. InstaAgent heeft in Google Play een score van 2,1/5 sterren, op basis van ruim 1500 reviews. Het is de enige app van ontwikkelaar Zeta Limited in Googles app-winkel, die overigens ook in de App Store staat.

Bedankt voor de tip Robbert!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu