De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

KiGO: met deze kinder-smartwatch zijn ouders altijd in de buurt

Lars Paymans
28 juli 2016, 15:10
2 min leestijd
KiGO: met deze kinder-smartwatch zijn ouders altijd in de buurt

De Nederlandse smartwatch KiGO is speciaal bedoeld voor kinderen, die door het slimme horloge door ouders gemakkelijk in de gaten gehouden kunnen worden. De KiGO is vanaf nu verkrijgbaar.

Lees verder na de advertentie.

Nederlandse KiGO vanaf nu beschikbaar

De KiGO is bedacht door Erik Recter, die op het idee kwam toen zijn zevenjarige nichtje vermist raakte tijdens een wintersportvakantie. Ze werd al snel weer gevonden, maar het was de directe aanleiding om met een gadget dit soort situaties te voorkomen, zo vertelt Recter tegen RTL.

KiGO smartwatch

De KiGO is een relatief simpele smartwatch, die nauw samenwerkt met de bijbehorende Loox app. Door kinderen het horloge te laten dragen zien ouders op hun smartphone de exacte locatie van hun kind. Ook kunnen er simpele berichten naar het horloge verstuurd worden, die vervolgens als icoontje op het scherm verschijnen. Een bewuste keuze, omdat dit ook een boodschap overbrengt op kinderen die nog niet kunnen lezen.

Als een kind een pannetje op zijn of haar smartwatch ziet verschijnen, weet hij of zij direct dat het eten klaar is. Vervolgens kan er met het huis-icoon een signaal naar de ouders verstuurd worden dat het kind naar huis komt. Zodra de KiGO af wordt gedaan, geeft de app direct een notificatie.

Ingebouwde simkaart

In het slimme horloge zit bovendien een simkaart zodat hij zowel in Nederland als het buitenland te gebruiken is. Hier is een maandelijks abonnement van 6 of 8 euro aan verbonden, afhankelijk of je voor een Europese of wereldwijde dekking kiest. De smartwatch is daarnaast water- en schokbestendig en heeft een ingebouwde zaklamp. De KiGO is vanaf nu verkrijgbaar voor een adviesprijs van 189 euro in de webshop. Een handig hulpmiddel voor kinderen die te jong zijn voor een smartphone maar die je wel graag op ieder moment wil kunnen bereiken, ook als je op vakantie gaat.

-> Download Loox in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu