De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

LG en Google bevestigen: tekort Nexus 4 komt door enorme vraag via Google Play Store

Redactie
7 december 2012, 8:47
1 min leestijd
LG en Google bevestigen: tekort Nexus 4 komt door enorme vraag via Google Play Store

Google en LG hebben voor het eerst gereageerd op de schaarste van de Nexus 4 en melden dat de enorme vraag het tekort veroorzaakt. Dit zegt Andy Coughlin, hoofd van LG UK, tegen technologiewebsite Cnet. Google en LG hebben de vraag naar de smartphone onderschat en beide bedrijven werken op dit moment nauw samen om genoeg Nexus 4-toestellen te fabriceren en “aan elke klant uiteindelijk een Nexus 4 te leveren”.

Volgens Coughlin is met name de vraag via de Google Play Store hoog en gaat de verkoop in telecomwinkels veel minder hard. Dat komt mogelijk omdat die specifieke toestellen met een abonnement worden verkocht of dat de Nexus 4-smartphones een hoger prijskaartje hebben dan in de Google Play Store het geval is. Daar hebben Google en LG geen invloed op. “Zoals bij alle verkopen van LG bepalen de retails de uiteindelijke verkoopprijs”, aldus Coughlin.

Lees verder na de advertentie.

De schaarste van de Nexus 4 heeft ook zijn voordelen: de smartphone blijft gewild, krijgt meer publiciteit en verhoogt de status van Android als mobiel besturingssysteem. Of dat alle teleurgestelde klanten rechtvaardigt, is de vraag. De afgelopen dagen was de Nexus 4 – zowel het 8GB- als 16GB-model – weer voor een korte periode via de Duitse en Engelse Google Play Store verkrijgbaar. Dat schept in ieder geval hoop dat de Nexus 4 niet voor altijd is uitverkocht.

Heeft dit artikel je geholpen?
LG Nexus 4
LG Nexus 4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu