De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Clamshellsmartphone met Android 5.1.1 van LG naar Europa – update

Gijs Ettes
5 augustus 2015, 8:05
1 min leestijd
Clamshellsmartphone met Android 5.1.1 van LG naar Europa – update

De LG Wine Smart, een clamshellsmartphone met Android 5.1.1 die eerder in Zuid-Korea verscheen, wordt ook buiten dat land uitgebracht. Vanaf volgende maand is het toestel verkrijgbaar in onder meer Groot-Brittannië, Frankrijk en Spanje.

Lees verder na de advertentie.

Meer over de LG Wine Smart

lg wine smart

De LG Wine Smart zal daarnaast ook in Italië, Polen, Kazachstan en Japan zijn debuut maken. Of de klaptelefoon ook zijn weg zal vinden naar de Benelux is onbekend. Wat de prijs wordt in de landen waar de Wine Smart sowieso verschijnt, maakt LG op een later moment bekend.

Het meest opvallende aan de nieuwe LG-telefoon is het design: clamshelltelefoons hebben we immers al jaren niet meer gezien. Het verschil met dergelijke toestellen die een jaar of tien geleden verschenen, is dat de LG Wine Smart een aanraakgevoelig scherm heeft. Dit is met 3,2 inch echter piepklein, en de resolutie van 320 bij 420 pixels is niets om over naar huis te schrijven.

LG heeft de interface dan ook aangepast met kleinere widgets en minder iconen, zodat de smartphone gemakkelijker is te bedienen. Naast numerieke toetsen vind je op  het toestel ook de bekende Android-knoppen en fysieke sneltoetsen voor de camera, berichten-app, favorieten en contactenlijst.

Verder heeft het instapmodel, dat waarschijnlijk een prijskaartje van circa 200 euro krijgt, de beschikking over een Snapdragon 210-chip met een 1,1GHz quadcore-processor en 1GB aan werkgeheugen. Voor apps en media is 4GB aan uitbreidbare opslag aanwezig en foto’s schiet je met de 5 megapixel-camera aan de achterkant of de vga-frontcamera. De accu heeft een capaciteit van 1700 mAh en er is ondersteuning voor 4G en bluetooth 4.1 aanwezig.

Het laatste nieuws over LG

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG Wine Smart
LG Wine Smart

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu