Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Microsoft sluit wederom patentdeal met makers Android-apparaten

Redactie
5 juli 2011, 19:46
1 min leestijd
Microsoft sluit wederom patentdeal met makers Android-apparaten

Alweer een deal van Microsoft met een fabrikant van Android-apparaten voor het gebruik van haar patenten. Nu mag ook Wistron gebruik maken van de gepatenteerde technologie van Microsoft voor de productie van tablet’s, mobiele telefoons en andere apparaten die gebruik maken van Android of Chrome. Onlangs kondigde Microsoft ook al soortgelijke deals aan met Onkyo, Velocity Micro en General Dynamics Itronix.

Hoeveel Wistron moet betalen aan Microsoft voor het gebruik van haar patenten is niet bekend gemaakt, maar in ieder geval lijkt Android Microsoft geen windeieren te leggen. Zo maakte in mei een analist van CityGroup bekend dat HTC voor elke verkochte telefoon voorzien van Android 5 dollar aan Microsoft moet overmaken. Volgens de geruchten schijnen er meer soortgelijke deals te zijn van Microsoft met andere hardwarefabrikanten. Hoewel Microsoft flink aan de weg timmert met Windows Phone 7 om weer marktaandeel te veroveren in de smartphonemarkt kan het dus goed zijn dat Android nu een stuk lucratiever is voor het technologiebedrijf uit Redmond.

Lees verder na de advertentie.

Daarnaast wist Microsoft samen met Apple, Sony, Rim, Ericcson en EMC laatst ook nog de zesduizend patenten uit de Nortel-veiling in de wacht te slepen. Google was ook in de race voor deze patenten, maar verloor. De zoekmachinegigant kon deze patenten goed gebruiken in de strijd tegen de vele patentklachten rondom Android. Zo loopt er een grote rechtszaak van Oracle tegen Google over het gebruik van haar Java-software in Android. Niet alleen voor Google zijn de patentklachten een groot probleem, ook de hardwarefabrikanten die gebruik maken van Android zoals HTC en Samsung lopen het gevaar om aangeklaagd te worden door een grote patenthouder als Microsoft.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu