House of Cards maakt indiegame Monument Valley weer enorm populair

Redactie
5 maart 2015, 20:54
2 min leestijd
House of Cards maakt indiegame Monument Valley weer enorm populair

De Amerikaanse Netflix-serie House of Cards heeft voor een onverwachts succes van indiegame Monument Valley gezorgd, door de game te tonen in enkele afleveringen.

Lees verder na de advertentie.

Dat blijft uit cijfers van onderzoeksbureau  Appfigures, dat  statistieken over app-winkels verzamelt en publiceert. In het derde seizoen van House of Cards speelt hoofdpersonage Frank Underwood (Kevin Spacey) Monument Valley, en wordt de game extra uitgelicht door de serie.

Ook indiegame The Stanley Parable komt in het derde seizoen voor. In het tweede seizoen was Underwood vooral bezig om vijanden neer te schieten met Call of Duty. Voor het gebruik van Monument Valley in House of Cards is niet betaald, zo meent ontwikkelaar Ustwo.

Monument Valley in House of Cards

De game is gebaseerd op het werk van Nederlandse kunstenaar Maurits Cornelis Escher, die veel speelde met wiskundige principes. Zijn werken lijken oneindig te zijn, maar door zijn kunst op verschillende te bekijken wordt het perspectief en daarmee ook de kunst compleet anders. Door het gebruik van meerdere dimensies en optische illusies is Monument Valley onvoorspelbaar en enorm leuk.

Door met je vinger over het scherm te vegen kun je het perspectief aanpassen. Verder speelt Monument Valley als een avonturengame waar het gaat om ontdekken en raadsels oplossen. De uitbreiding Forgotten Shores kwam eind vorig jaar uit en is via een in-app-aankoop aan te schaffen. De nieuwe levels worden vervolgens aan de game toegevoegd.

Monument Valley in beeld

Download Monument Valley in Google Play

Monument Valley is voor een adviesprijs van 3,59 euro te koop in Google Play. Mocht je de game willen spelen: koop ‘m dan vooral. Eerder meldde Ustwo dat slechts 5 procent van alle Android-installaties legitiem was, de andere 95 procent had de game illegaal via een apk-bestand geïnstalleerd.

Download  Monument Valley  in Google Play (3,59 euro)

Bron: Appfigures
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu