Tijdens Tech World 2016 heeft Lenovo eindelijk de modulaire Motorola Moto Z gepresenteerd. In dit artikel maken we een overzicht van alle Motorola MotoMods die beschikbaar komen voor de twee toestellen.
Lees verder na de advertentie.
Motorola MotoMods
De MotoMods zijn te gebruiken op beide Moto Z-toestellen: de Moto Z en Moto Z Force. Deze high-end smartphones zijn beide te transformeren door speciale modules, ook wel MotoMods genoemd. Deze aparte modules zijn aan te sluiten via de magnetische achterkant van de Moto Z. Hieronder lichten we de beschikbare Motorola MotoMods uit.
1. Moto Power Pack
De Motorola Moto Z heeft een accucapaciteit van 2600 mAh en de Moto Z Force 3500 mAh. Dit is al niet niks, maar Lenovo geeft je alsnog de mogelijkheid om het langer uit te houden op een volle cyclus. Met de Moto Power Pack krijg je tot wel 20 uur aan extra accucapaciteit erbij. Handig voor lange reizen en wanneer je intensief gebruikmaakt van je smartphone, zonder je druk te maken over een stopcontact.
2. Moto Insta-Share-projector
De Moto Insta-Share-projector maakt van de Moto Z een ware projector. De module kan beelden tot wel 1,8 meter projecteren op een scherm. Dankzij de flexibele standaard kun je de projector vrijwel overal probleemloos neerzetten. De Moto InstaShare-projector houdt het met zijn eigen accu maximaal één uur uit. Daarna maakt de module gebruik van de smartphone-accu. Ideaal voor korte presentaties, of als je aan vrienden je vakantiefoto’s op een groot beeld wilt laten zien.
3. JBL SoundBoost-module
JBL maakt al jaren audiospeaker van hoogstaande kwaliteit. Zeker in vergelijking met de gemiddelde speakers van een smartphone is een externe speaker van JBL beter. Lenovo springt daar handig op in met de JBL SoundBoost-module. Met deze audiomodule beschikt de Moto Z over twee krachtige stereospeakers. Door de ingebouwde accu kun je tot wel 10 uur beats laten vloeien door de JBL SoundBoost-module.
4. Moto Style Shell
Ook kun je de modulaire Moto Z-lijn personaliseren dankzij de Moto Style Shell. De Style Shell is een aparte behuizing die aan de achterkant van de Moto Z vast is te maken. De Style Shell is in verschillende soorten te verkrijgen zoals, hout, metaal en leer. Handig als je bovenstaande modules niet nodig hebt, maar je het toestel wel een eigen gezicht wilt geven dat bij jou past.
Lenovo start daarnaast een MotoMods Developer Program. Hiermee wilt het aanmoedigen om zelf MotoMods te maken voor de Moto Z-lijn. De toestellen zijn daarnaast te verbinden met allerlei diensten, zoals verschillende clouddiensten en Internet of Things.
Meer over de Moto Z-lijn
De Motorola Moto Z beschikt over een 5,5 inch-amoled-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Onder de motorkap bevindt zich een Snapdragon 820-chipset en 4GB RAM. Foto’s maakt de Moto Z met de 12 megapixel-camera aan de achterkant en 5 megapixel-frontcamera. De Motorola Moto Z Force onderscheidt zich van de reguliere versie door de Shattershield-technologie in het scherm, waardoor deze niet zal breken. Ook is er in plaats van 2600 mAh maar liefst 3500 mAh aan accucapaciteit aanwezig.
De release van de Motorola Moto Z en Moto Z Force vindt plaats in september. Of ze dan ook meteen in de Benelux verkrijgbaar zijn, is nog niet bekend.