De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Nexus 7-bezitters klagen over slechte bouwkwaliteit en kwaliteitscontrole Asus

Redactie
12 augustus 2013, 8:10
2 min leestijd
Nexus 7-bezitters klagen over slechte bouwkwaliteit en kwaliteitscontrole Asus
nexus7-2

Bezitters van een gloednieuwe Nexus 7 (2013) verzamelen zich op het bekende technologieforum XDA om te klagen over de slechte Nexus 7 bouwkwaliteit en kwaliteitscontrole van Asus. Veel tablets zouden over dode of vaste pixels beschikken, er zou stof onder het scherm zitten en veel toestellen zouden last hebben van backlight-bleeding.

De klachten zijn echter niet vreemd: bij de Nexus 7 uit 2012 klaagden vroege bezitters ook enorm over de kwaliteitscontrole van Asus. Het zijn soortgelijke problemen die ook bij de nieuwe Nexus 7 voorkomen. De problemen rondom de nieuwe Nexus 7 stapelen zich op na de verhalen over de slechte werking van de Nexus 7 gps.

Lees verder na de advertentie.

Nexus 7 bouwkwaliteit niet in orde

nexus7pixels

De problemen van Asus met betrekking tot de bouwkwaliteit van de vorige Nexus 7 lijken zich hiermee te herhalen. Een topic op XDA stroomt vol met Nexus 7-bezitters die klagen over apparaten die de kwaliteitsconrole van Asus eigenlijk niet zouden moeten doorstaan. Dode en vaste pixels, stof of vuil onder het scherm en het veelvoorkomende backlight-bleeding-probleem, waarbij één hoek van het scherm een stuk lichter is dan andere hoeken, lijken de grootste problemen te vormen. Sommigen klagen over krassen (foto), anderen melden dat complete rijen pixels een andere kleur weergeven (zie foto rechts).

In een ander forumtopic klagen veel gebruikers over de algehele bouwkwaliteit van de nieuwe Nexus 7. Daar worden foto’s geplaatst van loslatende schermen (foto) en van het Nexus-logo dat los lijkt te laten. Ook klagen veel gebruikers over tablets die spontaan uitschakelen en daarna moeilijk of zelfs bijna niet meer in te schakelen zijn.

Dode Nexus 7’s

Een ander Nexus 7-probleem dat op XDA wordt besproken, is dat de tablet soms in zijn geheel niet meer wil opstarten. Dit kan voorkomen bij degenen die een gloednieuwe tablet in zijn handen krijgt, maar ook als de tablet plotseling is uitgevallen of gewoon voor een tijd uitgeschakeld is geweest. Ook hier is een forumtopic voor gestart. Deze zogeheten dead-on-arrival (DOA) toestellen waren ook bij de vorige Nexus 7 een groot probleem.

nexus7

Sommigen zeggen dat het probleem te verhelpen is door de Nexus 7 voor een lange tijd aan de bijgeleverde oplader te koppelen en na enkele uren het opnieuw te proberen, anderen melden dat de tablet helemaal nergens meer op reageert en enkel een wit ledlicht vertoont.

Bij onze Nexus 7 (2013) is alleen één dode subpixel te ontdekken. De overige klachten herkennen wij niet, maar we houden de betreffende fora nauwlettend in de gaten voor meer klachten. Vooralsnog lijkt Asus hetzelfde probleem te ondervinden dat ook de Nexus 7 (2012) in het begin teisterde: de kwaliteitscontrole van de Taiwanese fabrikant is volgens veel klanten niet voldoende.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Asus Nexus 7
Asus Nexus 7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu