NPO Start-app voor Android TV vandaag eindelijk beschikbaar

Thomas Haenen
13 juni 2019, 13:25
1 min leestijd
NPO Start-app voor Android TV vandaag eindelijk beschikbaar

Android TV-gebruikers hebben er lang op moeten wachten, maar de NPO Start-app is vanaf vandaag eindelijk beschikbaar. Een exacte releasedatum is nog onbekend.

NPO Start Android TV-app komt eraan

De NPO Start-app voor Android TV is vanaf vandaag beschikbaar, zo heeft de NPO laten weten. De app is nu voor iedereen gratis beschikbaar voor iedereen in de Play Store van Android TV. De introductie volgt bijna precies een jaar nadat de NPO Start-app voor Apple TV verscheen; die is sinds eind juni 2018 beschikbaar.

NPO Start Android TV-app

Met de app kun je alle series, films en andere programma’s van de NPO op mediaspelers en televisies met Android TV kijken. Helaas kun je met de gratis versie van NPO Start geen beelden in hd-resolutie kijken. Daarvoor heb je NPO Start Plus nodig, een abonnement dat 2,95 euro per maand kost. Daarmee kun je tevens live naar alle zenders van de NPO kijken.

Android TV is te vinden op de meeste televisies van Philips en Sony. Daarnaast vind je de software op mediaspelers van bedrijven als Xiaomi en Nvidia. Het besturingssysteem is geoptimaliseerd voor televisies en kent verschillende apps voor populaire diensten als Netflix, YouTube en Videoland. NPO Start was één van de laatste grote streamingdiensten in Nederland zonder Android TV-app.

→ Ontdek naast NPO ook deze andere Netflix-alternatieven

NPO Start-app voor smartphones

Gebruikers zonder Android TV-apparaat, maar met een Chromecast kunnen nog altijd terecht bij de NPO Start-app voor smartphones. Die beschikt namelijk over Chromecast-ondersteuning, waarmee je alle beelden ook al op je tv kunt kijken. Het is overigens te hopen dat de Android TV-app beter werkt: de gemiddelde score voor de Android-app in de Play Store is slechts 3,1 sterren. Gebruikers klagen veelvuldig over bugs en vastlopers.

Download NPO Start in de Play Store (gratis)

Bron: NPO
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu