Nvidia presenteert eerste 4K-spelcomputer met Android

Chipmaker Nvidia heeft tijdens de Game Developers Conference in San Francisco de Shield onthuld, een Android-console met ondersteuning voor 4K. Ook kun je content in Google Play doorzoeken met je stem.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Meer over de Nvidia Shield

nvidia shieldNvidia bracht vorig jaar al de Shield Tablet uit, een high-end gametablet met Android en een 8 inch-scherm met een full-hd-resolutie van 1920 bij 1080 pixels. De Nvidia Shield draait op Android TV en is te koppelen  aan je tv en te bedienen  met een controller of je stem. Het apparaat komt in de VS in mei op de markt voor 199 dollar. Of en wanneer de Shield naar Europa komt, is niet bekend.

Onder de motorkap bevindt zich de supersnelle Tegra X1-chip die Nvidia in januari tijdens de CES uit de doeken deed. Deze  heeft een octacore-processor en  een Maxwell-gpu met 256 cores, en wordt bijgestaan door 3GB aan werkgeheugen. De console meet 130 bij 210 bij 25 millimeter en weegt 654 gram. Verder is er 16GB aan uitbreidbare opslagruimte aanwezig, twee usb 2.0 poorten en ondersteuning voor wifi, ethernet, hdmi 2.0, hdcp 2.2 en hoge resolutie audio.

Er wordt een bluetooth-afstandsbediening meegeleverd  en  een draadloze controller, zodat je niet alleen 4K-content kunt bekijken, maar ook je favoriete games kunt  spelen. De controller kan 40 uur gebruikt worden op één acculading.

https://www.youtube.com/watch?v=r9Yu3u8yl9I

De Shield kan overweg met Nvidia’s Grid streamingdienst en GameStream, en biedt op het vlak van gaming veel mogelijkheden. Spellen als Borderlands The Presequel, Doom 3 BFG Edition en The Talos Principle worden speciaal geoptimaliseerd voor de Shield. Maar ook  met de grafisch intensieve game Crysis 3 heeft de Android-console geen moeite.

Het laatste nieuws over Nvidia

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.