De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

OnePlus 3-update met schermverbeteringen rolt opnieuw uit

Thomas Haenen
8 juli 2016, 10:20
2 min leestijd
OnePlus 3-update met schermverbeteringen rolt opnieuw uit

De OnePlus 3 wordt alsnog van een grote update met verschillende schermverbeteringen voorzien. De update naar OxygenOS 3.2 dook eerder deze week al op maar werd toen snel stop gezet.

Lees verder na de advertentie.

OxygenOS 3.2.1 is OnePlus 3 update fix

OnePlus is begonnen met de uitrol van OxygenOS 3.2.1 voor de OnePlus 3. Bezitters van het toestel krijgen automatisch een notificatie zodra de nieuwe software voor ze klaarstaat. De OnePlus 3 update fix is zo’n 300MB groot. Het is een verbeterde versie van OxygenOS 3.2, dat eerder deze week door de fabrikant werd geïntroduceerd. Die update bleek bij sommige gebruikers voor problemen te zorgen, en de uitrol werd al snel weer stopgezet. Inmiddels zou het probleem weer verholpen moeten zijn.

Gebruikers die OxygenOS 3.2 op maandag al wisten te installeren krijgen een kleinere update aangeboden. Voor deze gebruikers staat er een bugfix van zo’n 15MB klaar. Na het installeren daarvan zijn ze  ook bijgewerkt naar OxygenOS 3.2.1, en zijn eventuele notificatieproblemen verholpen.

oneplus 3 preview

OxygenOS 3.2.1 voegt onder andere een sRGB-modus toe aan de OnePlus 3. Het toestel kreeg kort na de release veel kritiek dat kleuren op het scherm wel erg verzadigd ogen. Met de sRGB-modus ingeschakeld zou dat opgelost moeten worden. De nieuwste update zou de modus automatisch inschakelen bij alle gebruikers. Je kunt hem eventueel weer uitschakelen via de opties voor ontwikkelaar, die je vindt door in de instellingen zeven keer op het buildnummer te tikken.

De update pakt nog verschillende andere zwakke kanten van het toestel aan, zoals het RAM-beheer. Hoewel het toestel een ruime 6GB werkgeheugen heeft, worden apps op de achtergrond erg snel afgesloten. Daarmee wordt het batterijverbruik beperkt, maar duurt het langer om te switchen tussen applicaties. Na het installeren van de update worden apps net wat minder aggressief afgesloten. Ook  worden bugs in de gps, notificaties en verschillende apps aangepakt.

Meer over de OnePlus 3

OnePlus introduceerde zichzelf twee jaar geleden als vlaggenschependoder, met krachtige smartphones voor relatief lage prijzen. Inmiddels hoort de fabrikant alweer aardig bij het establishment.  Het prijsverschil tussen de OnePlus 3 en andere vlaggenschepen als de Galaxy S7 en LG G5  is een stuk kleiner geworden.

De Chinese fabrikant zet met de OnePlus 3 vooral in op een aantrekkelijker design. Het bedrijf kiest dit jaar voor een metalen behuizing met een groot 5,5 inch-scherm. Aan de binnenkant vinden we een 16 megapixel-camera, 6GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte. Het toestel wordt aangedreven door de Snapdragon 820-chipset van Qualcomm. Meer weten? Lees dan onze OnePlus 3 review. In onderstaande video zetten we de belangrijkste OnePlus 3 features op een rij voor je.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus Three
OnePlus Three

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu