OnePlus-telefoons krijgen Ambient Mode: zo werkt het
Wouter Nijsen

Gebruikers van een OnePlus-smartphone kunnen vanaf nu aan de slag met de Ambient Mode van de Google Assistent. Hiermee wordt je toestel nuttiger als je het aan de oplader hebt liggen. Lees hier hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

OnePlus Ambient Mode: zo werkt het

OnePlus maakt bekend dat de Ambient Mode, die werkt met de Google Assistent, naar verschillende toestellen komt. Heb je een OnePlus 3 of nieuwer, dan zie je de nieuwe functie de komende dagen vanzelf verschijnen. De Ambient Mode maakt je smartphone nuttiger als deze aan het opladen is. Tijdens het opladen zie je allerlei informatie op het scherm, zoals je agenda, het weerbericht en eventuele reminders.

oneplus ambient mode

Daarnaast kun je je OnePlus-smartphone met de Ambient Mode omtoveren tot een digitaal fotolijstje, zodat je foto’s op het scherm ziet terwijl de telefoon wordt opgeladen. Verder laat de functie je smart home-apparaten of muziek bedienen. De Ambient Mode wordt de komende week uitgerold naar alle gebruikers van de OnePlus 3, 3T, OnePlus 5, 5T, OnePlus 6, 6T, OnePlus 7, 7 Pro, OnePlus 7T en 7T Pro.

Zo werkt het

Het werkt als volgt: als jij je OnePlus-toestel aan de oplader legt, dan zie je vanzelf een notificatie verschijnen om de Ambient Mode in te stellen.

Ook kun je de feature instellen door de Google-app te openen, naar ‘Meer… > Instellingen’ te gaan, te kiezen voor ‘Google Assistent’ en dan onder ‘Assistent-apparaten’ voor ‘Telefoon’ te kiezen. Zie je de functie nog niet? Dan moet je nog een paar dagen tot een week wachten.

Meer over de Ambient Mode

De Ambient Mode van de Google Assistent werd al een tijdje geleden aangekondigd, maar werkt alleen met enkele apparaten van OnePlus, Nokia en Xiaomi. In de toekomst moeten hier andere fabrikanten aan worden toegevoegd, maar hier is verder weinig over bekend.

Werkt de Ambient Mode al op jouw OnePlus-smartphone? Laat het weten in de reacties hieronder!

Het laatste nieuws over OnePlus

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.