Aankondiging OnePlus 5 op 20 juni, beelden al uitgelekt

Thomas Haenen
7 juni 2017, 9:19
1 min leestijd
Aankondiging OnePlus 5 op 20 juni, beelden al uitgelekt

De aankondiging van de OnePlus 5 vindt over zo’n twee weken plaats, zo laat de Chinese fabrikant weten. Ook zijn de eerste beelden van de vlaggenschipdoder opgedoken.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 5 aankondiging

Op 20 juni wordt de OnePlus 5 officieel onthuld. Het evenement trapt af om 18:00 uur Nederlandse tijd en is via een livestream te volgen. De fabrikant organiseert tegelijkertijd events in pop-up-stores wereldwijd. In Nederland kun je terecht in een winkel aan de Bilderdijkstraat in Amsterdam. Daar kun je direct na de aankondiging het toestel vast uitproberen.

De Chinese fabrikant hint al een tijdje dat zijn volgende vlaggenschip binnenkort verschijnt. Zo werd onlangs al de productie van de OnePlus 3T gestopt, vermoedelijk om productiecapaciteit vrij te maken voor het nieuwe toestel. Eerder wisten we al dat de OnePlus 5 ‘deze zomer’ zou verschijnen, maar nu hebben we ook een definitieve datum.

Beelden OnePlus 5 uitgelekt

Hoewel we dus nog twee weken moeten wachten op de officiële aankondiging, zijn vannacht al de eerste beelden van het toestel verschenen. De renders zijn opgedoken op Slashleaks, een doorgaans betrouwbare bron.

Op de beelden zien we een smartphone die behoorlijk veel lijkt op de iPhone 7 Plus. De OnePlus 5 lijkt te beschikken over een dunne metalen behuizing met platte achterkant. Het scherm is niet voorkantvullend, want aan de bovenkant zien we een relatief grote rand. Op de zijkant zien we een muteknop, die OnePlus op al zijn smartphones stopt. Onderaan is duidelijk een kleine inkeping voor de koptelefoonaansluiting te zien.

Achterop is een dubbele camera te vinden, van een onbekend aantal megapixels. Verdere specificaties zijn nog onbekend, al zou de OnePlus 5 onder andere over een Snapdragon 835-chip, 6GB werkgeheugen en een full-hd- of QHD-scherm beschikken.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Bron: Slashleaks
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 5
OnePlus 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu