De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Oral-B gebruikt je smartphone-camera om te zien of je goed poetst

Erwin Vogelaar
22 februari 2016, 17:15
2 min leestijd
Oral-B gebruikt je smartphone-camera om te zien of je goed poetst

Er zijn niet alleen nieuwe toestellen, vr-brillen en 360 graden-camera’s op het Mobile World Congres aangekondigd, maar ook een slimme tandenborstel.

Lees verder na de advertentie.

Oral-B Genius

Oral-B heeft tijdens het Mobile World Congres in Barcelona een nieuwe tandenborstel onthuld. Deze is bijzonder, omdat ‘ie  je smartphone gebruikt om te zien of je je tanden wel goed poetst. Tevens geeft de bijhorende app instructies over het poetsen. De tandenborstel heet de Oral-B Genius en klinkt fantastisch, maar ook een beetje eng.

oral-b genius

De Genius gebruikt een combinatie van sensoren in de tandenborstel en de camera van je smartphone om te zien of je alle delen van je mond bereikt met de borstel. Je wordt dus aan alle kanten in de gaten gehouden. De sensor en camera geven direct feedback als je een stukje mist. Niet gek, als je normaal gaatjes of tandsteen krijgt op plekken die je elke keer niet weet te bereiken tijdens het poetsen.

Bijhorende app

Bij het poetsen kun je de bijhorende app gebruiken. Met de app krijg je onder andere informatie over hoeveel druk je uitoefent op je tandvlees met de borstel en hoelang je poetst. Als je teveel druk uitoefent zal de borstel stoppen. Een timer houdt in de gaten of je elk kwadrant van je mond wel echt minimaal dertig seconden poetst.

Bij de borstel zit een smartphonehouder die je bijvoorbeeld naast de spiegel in de badkamer kunt monteren. Hierdoor kun je de app met een timer goed zien en kan de camera je mond in de gaten houden. Het klinkt echter nogal ingewikkeld voor enkel het poetsen van je tanden. Ook klinkt het niet goedkoop. Op dit moment is er echter nog geen prijs van de Genius bekend. De tandenborstel wordt  vanaf juli 2016 verkocht.

Gadgets tijdens MWC

Tijdens de MWC zijn er allerlei andere gadgets aangekondigd, voornamelijk om te gebruiken bij de nieuwe vlaggenschepen van de bekende smartphone-fabrikanten. Zo heeft LG voor de LG G5 een vr-bril, 360 graden-camera en rollend robotje onthuld. Sony heeft slimme oordoppen, een draagbaar cameraatje en een projector, terwijl Samsung een 360 graden-camera liet zien.

Bron: Slashgear
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu