De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Google bevestigt plannen Google Pixel 2 voor later dit jaar

Rick van der Veer
3 maart 2017, 9:18
2 min leestijd
Google bevestigt plannen Google Pixel 2 voor later dit jaar

Rick Osterloh, topman van Googles hardwaredivisie, heeft bevestigd dat het bedrijf een tweede Pixel-smartphone uitbrengt dit jaar. Volgens Osterloh wordt de Pixel 2 wederom een high-end vlaggenschip.

Lees verder na de advertentie.

Google maakt Pixel 2 2017

Osterloh bevestigde dat er dit jaar een opvolger uitkomt voor de Google Pixel in een gesprek met AndroidPit op het Mobile World Congress. Wanneer die opvolger uitkomt kon hij nog niet zeggen. De topman besprak het jaarlijkse ritme dat veel smartphonemakers hebben, waarbij ieder jaar een nieuwe smartphone in een reeks wordt aangekondigd. Google wil dat ritme graag volgen met een nieuwe smartphone in de Pixel-reeks.

Pixel 2 2017

Ondanks dat Google tijdens het gesprek niet sprak over goedkopere smartphones in de Pixel-serie lijkt het er op dat die toch in de maak zijn. Eerdere geruchten beweerden al dat Google zou werken aan betaalbare smartphones uit eigen stal, maar niet onder welke naam deze uitkwamen. Osterloh bevestigde alleen dat de Pixel-merknaam alleen voor high-end smartphones is weggelegd, maar zei niets over mogelijke andere Google-smartphones.

Osterloh beantwoordde in het gesprek ook nog vragen over de beschikbaarheid van de huidige Google Pixel. Door voorraadtekorten is het toestel niet in alle landen waar de smartphone uit is even goed leverbaar. Volgens Osterloh heeft dat met de levertijden van specifieke onderdelen te maken. Er kunnen in veel gevallen niet genoeg apparaten gemaakt worden om aan de vraag te voldoen. Mogelijk is dit de reden dat het toestel onder andere niet in Nederland te koop is, al bevestigde Osterloh dit niet.

Pixel 2 2017 releasedatum

De Google Pixel 2 2017 gaat volgens Osterloh ongeveer evenveel kosten als de eerste Google Pixel. Dat toestel ligt met een adviesprijs van 759 euro in de winkel, maar nog niet officieel in Nederland. Het is nog altijd onduidelijk of de Pixel nog naar Nederland komt. Via verschillende aanbieders kun je de telefoon al wel in Nederland bestellen, al betaal je dan ruim 100 euro meer dan de adviesprijs.

Google Pixel

Google Pixel prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Google Pixel prijzen. Bekijk alle Google smartphones.

Alle Google smartphones met prijzen

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: AndroidPit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 2
Google Pixel 2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu