Google Pixel 2

Scherm
5 inch
Camera
megapixel

Google Pixel 2: vernieuwd vlaggenschip met Android O

Met de Pixel-reeks laat Google zien wat er allemaal met Android mogelijk is. De toestellen combineren met de beste hardware met de nieuwste software. Zo ben je verzekerd van alle kracht en features die je van een toptoestel zou verwachten. Dit toestel is de opvolger van de Google Pixel uit 2016.

Veel is er nog niet bekend over de Google Pixel 2, die waarschijnlijk aan het einde van 2017 verschijnt. De verwachting is dat het de eerste smartphone is die draait op Android O. Bovendien zijn verbeteringen voor de camera, processor en Google Assistant aannemelijk.

De Google Pixel 2 in vogelvlucht

Op moment van schrijven zijn de specificaties van de Google Pixel 2 nog onbekend. Hieronder vind je een overzicht van wat we verwachten dat het toestel gaat bieden.

  • 6 inch-amoled-scherm met resolutie van 2560 bij 1440 pixels
  • 12 megapixel-camera achterop, 8 megapixel-camera voorop
  • Draait standaard op  Android O
  • Krachtige Snapdragon 835-chip met 4GB werkgeheugen
  • 64 of 128GB opslagruimte, niet uitbreidbaar met geheugenkaartje

Dit weten we al over de Google Pixel 2

Hoewel Google claimt dat zowel de hardware als de software van de eerste Pixel volledig uit eigen koker komt, heeft HTC een handje geholpen. Het Taiwanese bedrijf zou het design en de productie voor zijn rekening genomen hebben. Hierbij gaat het om een tweejarig contract, waardoor HTC ook een handje heeft in de Google Pixel 2.

De software is wél het domein van Google. De Pixel 2 is waarschijnlijk is de eerste smartphone met Android 8.0, waarvan dit najaar de definitieve versie verschijnt. Nieuw in Android O zijn onder andere notificatiekanalen en beperkter accuverbruik op stand-by.

→ Lees ook: de beste Android O-verbeteringen

Daarnaast is de verwachting dat het design van de Google Pixel 2 wordt verbeterd. Waarschijnlijk komt er een voorkantvullend scherm, dat 6 inch meet en een resolutie heeft van 2560 bij 1440 pixels. De achterkant is wederom een combinatie van glas en metaal, al is het glazen deel kleiner dan voorheen. De vingerafdrukscanner, vorig jaar nog in het glas verwerkt, zit er nu onder.

Mogelijk zijn de randen van de Google Pixel 2 ‘knijpbaar’, wat betekent dat je in het toestel kunt drukken om acties uit te voeren. Dit kennen we van de HTC U11, de eerste smartphone met knijpbare randen. Het is nog onduidelijk welke toepassingen de speciale randen precies krijgen.

Google Pixel 2 release en prijs

De eerste Google Pixel verscheen slechts in een handjevol landen, waaronder de Verenigde Staten, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Officieel is de smartphone nooit in Nederland verschenen. Bij sommige webwinkels kon je een geïmporteerde versie van het toestel bestellen, maar dan betaalde je wel een forse meerprijs.

Het is onduidelijk of de Pixel 2 wél in Nederland verschijnt. Ook weten we niet hoeveel het toestel gaat kosten, al is de adviesprijs waarschijnlijk vergelijkbaar met de eerste Pixel. Die kostte bij verschijning ruim 800 euro.

Pluspunten Pixel 2

  • Altijd voorzien van de laatste updates
  • Krachtige hardware

Minpunten Pixel 2

  • Relatief duur

Laatste berichten

‘Google Pixel 2 krijgt knijpbaar frame voor Assistant’

‘Google Pixel 2 krijgt knijpbaar frame voor Assistant’

1 min
Nieuws
Googles volgende vlaggenschip wordt door HTC gebouwd en krijgt een knijpbare rand. Een keuringsrapport van de Amerikaanse FCC bevestigt daarnaast een reeks interne specificaties van de Google Pixel 2.
‘Google Pixel 2 krijgt geen voorkantvullend scherm’

‘Google Pixel 2 krijgt geen voorkantvullend scherm’

2 min
Nieuws
Googles nieuwe vlaggenschip, de Pixel 2, is al meerdere keren gelekt. Nu is het toestel op scherpe render te zien, maar zonder het voorkantvullende scherm dat eerder genoemd werd.

Download onze app

Download onze app