Google Pixel 2 kopen: alle opties op een rij
De Google Pixel 2 is verkrijgbaar met abonnement en als los toestel:
- Vergelijk alle Google Pixel 2 abonnementen
- Vergelijk alle Google Pixel 2 los toestel prijzen
Google Pixel 2 kopen: alle opties op een rij
Lees verder na de advertentie.
De Google Pixel 2 is verkrijgbaar met abonnement en als los toestel:
- Vergelijk alle Google Pixel 2 abonnementen
- Vergelijk alle Google Pixel 2 los toestel prijzen
Google Pixel 2: vernieuwd vlaggenschip met Android Oreo
Met de Pixel-reeks laat Google zien wat er allemaal met Android mogelijk is. De toestellen combineren met de beste hardware met de nieuwste software. Zo ben je verzekerd van alle kracht en features die je van een toptoestel zou verwachten. Dit toestel is de opvolger van de Google Pixel uit 2016.
De Google Pixel 2 werd aangekondigd op 4 oktober 2017 en verbetert zijn voorganger op meerdere fronten. Zo is het design gewijzigd en draait de telefoon op Android Oreo. Bovendien zijn er verbeteringen voor de camera, processor en Google Assistant. Wil je een groter scherm, dan kun je ook kiezen voor de Pixel 2 XL.
De Google Pixel 2 in vogelvlucht
- 5 inch-scherm met resolutie van 1920 bij 1080 pixels
- 12,2 megapixel-camera achterop, 8 megapixel-camera voorop
- Draait standaard op Android 8.0 (Oreo)
- Krachtige Snapdragon 835-chip met 4GB werkgeheugen
- 64 of 128GB opslagruimte, niet uitbreidbaar met geheugenkaartje
Meer over de Google Pixel 2
Hoewel Google claimt dat zowel de hardware als de software van de eerste Pixel volledig uit eigen koker komt, heeft HTC een handje geholpen. Het Taiwanese bedrijf heeft het design en de productie voor zijn rekening genomen. Hierbij gaat het om een tweejarig contract, waardoor HTC ook een handje heeft in de Google Pixel 2.
De software is wel het domein van Google. De Pixel 2 is de eerste smartphone met Android 8.0 (Oreo), waarvan dit najaar de definitieve versie verschijnt. Nieuw in Oreo zijn onder andere notificatiekanalen en beperkter accuverbruik op stand-by. Meer over de software lees je in de Android Oreo review.
Daarnaast is het design van de Google Pixel 2 verbeterd. Hoewel de Google Pixel 2 XL een voorkantvullend scherm heeft, moet de ‘normale’ Pixel 2 het doen met een regulier scherm. Dat meet 5 inch en heeft een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. De achterkant is wederom een combinatie van glas en metaal, al is het glazen deel iets kleiner dan voorheen. De vingerafdrukscanner, vorig jaar nog in het glas verwerkt, zit er nu onder. De camera is iets groter, maar uiteraard wel een led-flitser.
De randen van de Google Pixel 2 zijn ‘knijpbaar’, wat betekent dat je in het toestel kunt drukken om acties uit te voeren. Dit kennen we van de HTC U11, de eerste smartphone met knijpbare randen. Door in de smartphone te knijpen, open je bijvoorbeeld direct de Google Assistant.
In tegenstelling tot zijn voorganger heeft de Google Pixel 2 geen koptelefoonaansluiting. In plaats daarvan dien je draadloze headsets via bluetooth aan te sluiten, of de meegeleverde adapter te gebruiken om reguliere oordopjes aan te sluiten.
Nieuw met de Google Pixel zijn de Pixel Buds. Dit zijn draadloze oordopjes die met een doosje worden opgeladen, net zoals de Apple AirPods. Tof aan de Pixel Buds is de vertaalfunctie. De oordopjes kunnen in realtime een vreemde taal omzetten naar bijvoorbeeld het Engels of Nederlands, terwijl je ook in je eigen taal kunt terug praten. De vertalingen hoor je via de speakers van je Google Pixel.
Google Pixel 2 release en prijs
De eerste Google Pixel verscheen slechts in een handjevol landen, waaronder de Verenigde Staten, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Officieel is de smartphone nooit in Nederland verschenen. Bij sommige webwinkels kon je een geĂŻmporteerde versie van het toestel bestellen, maar dan betaalde je wel een forse meerprijs.
Helaas komt de Pixel 2 officieel ook niet naar de Benelux. De adviesprijs in het buitenland ligt op 649 dollar, voor de grotere Pixel 2 XL betaal je 849 dollar. In Europa komt dat neer op adviesprijzen van respectievelijk 799 euro en 939 euro. Het toestel wordt via grijze import aangeboden bij Nederlandse webwinkels, maar daar zul je doorgaans wel iets meer voor moeten betalen.