Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 32

Colin Baak
7 augustus 2020, 16:58
3 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 32

Een nieuwe maand, dus nieuwe updates. Dat betekent namelijk dat de beveiligingspatch van augustus beschikbaar is en dat betekent downloaden op verschillende toestellen. Check dus snel of er ook een update voor jouw smartphone klaar staat!

Lees verder na de advertentie.

Het Android-beveiligingsupdate overzicht van week 32 – 2020

Dagelijks houdt Android Planet je op de hoogte van smartphones die een update krijgen. Meestal gaat het dan om toestellen die een versie-update ontvangen, bijvoorbeeld wanneer ze naar Android 9.0 (Pie), Android 10 of straks Android 11 worden bijgewerkt. Hiervoor hebben we het Android 9.0 update-overzicht, Android 10 update-overzicht en Android 11 update-overzicht in het leven geroepen. In deze artikelen zie je je of, en wanneer jouw toestel wordt bijgewerkt.

Maar, laten we Android-beveiligingsupdates niet vergeten. Deze voegen geen nieuwe functies toe, maar houden wel rottigheid als adware en malware buiten de deur. Fabrikanten rollen deze updates het hele jaar door uit, waarna wij ze in dit wekelijkse overzicht verzamelen. Staat je smartphone wel in onderstaande lijst, maar heb je de update nog niet ontvangen? Geen zorgen. Het kan enkele dagen tot weken duren voordat alle exemplaren van een model zijn bijgewerkt.

Google

De nieuwste beveiligingspatch, die van augustus 2020, is te downloaden voor onderstaande Google Pixels.

OnePlus

OnePlus heeft voor de verschillende wat oudere toestellen een update klaarstaan, die onder andere het beveiligingsniveau naar dat van juli tilt.

oneplus 7t review

Realme

De Chinese fabrikant Realme heeft de juli-patch voor de Realme 6 uitgerold

  • Realme 6 – beveiligingsupdate juli 2020

Samsung

Ook Samsung is er vroeg bij, de update van augustus rolt namelijk al uit voor verschillende toestellen van die fabrikant.

samsung galaxy a50 review

Check je smartphone

Staat je toestel er niet tussen? Dat kan. Fabrikanten brengen updates het hele jaar door uit, dus misschien zit je toestel er een volgende keer bij. En zelfs als je smartphone in de lijst staat moet je misschien nog even geduld hebben. Doorgaans duurt het enkele dagen tot een week voordat een Android-beveiligingsupdate naar alle toestellen is uitgerold.

Houd Android Planet daarom in de gaten voor het volgende overzicht. Download bijvoorbeeld de gratis app voor je smartphone. Over deze serie gesproken: dit overzicht maken we samen met jou, de lezer. Zie jij je toestel niet terug in het overzicht, maar heb je wel een update ontvangen? Laat het weten in de reacties, en dan voegen wij hem toe.

Hoe Android-updates jouw smartphone vernieuwen en beschermen

Ralf bedankt voor het doorgeven van de updates!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 2
Google Pixel 2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu