Play Store toont bij aanbiedingen nu ook de originele prijs

Erwin Vogelaar
11 februari 2017, 18:55
2 min leestijd
Play Store toont bij aanbiedingen nu ook de originele prijs

Google toont in de Play Store bij apps die in de aanbieding zijn nu extra informatie. Bij deze Play Store app-aanbiedingen wordt de originele prijs en de einddatum van de afprijzing erbij gezet. Dit gebeurde al bij boeken en films.

Lees verder na de advertentie.

Play Store app-aanbiedingen

Zodra een game of een andere app wordt afgeprijsd in de Play Store, kun je er moeilijk achter komen of het om een goede aanbieding gaat. Er is geen namelijk geen mogelijkheid om te zien wat de originele prijs was. Als je echter een film of boek in de Play Store koopt, dan wordt er bij een aanbieding wel de originele prijs vermeld. Bij apps gaat dit nu ook gebeuren, inclusief hoeveel dagen de aanbieding nog geldt.

play store app-aanbiedingen

De functie is nu bij enkele apps in de Play Store te zien. Voornamelijk bij een stapeltje LEGO-games die nu in de aanbieding zijn. Deze aanbieding komt waarschijnlijk door de release van de LEGO Batman-film in de bioscoop. Maar ook andere apps, zoals Nickelodeon-game Blaze and the Monster Machines laat de nieuwe informatie zien. En hoewel dergelijke veranderingen in de Play Store standaard eerst voorzichtig uitgerold worden, lijkt in dit geval iedereen de aanpassing al te zien.

Het is vreemd dat de functie nog niet eerder aan de app-sectie van de Play Store is toegevoegd. Het toont aan dat de Play Store nog op veel manieren overzichtelijker gemaakt kan worden. Zeker in de manier waarop gebruikers informatie krijgen over apps. Hier wordt Google gelukkig steeds beter in. Zo krijgen we al completere informatie over de grootte van apps en de losse updates. Daarnaast werkt Google ook aan een ander groot probleem in de Play Store, namelijk dat er teveel apps zijn die niet goed onderhouden worden. Google heeft aangekondigd deze apps te verwijderen als app-makers geen stappen ondernemen.

Lees het laatste nieuws over de Play Store

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu