‘Samsung ondervindt problemen met productie Galaxy S5 camera’

Gijs Ettes
17 maart 2014, 10:21
1 min leestijd
‘Samsung ondervindt problemen met productie Galaxy S5 camera’
Galaxy S5 camera

Naar verluidt ondervindt Samsung problemen met de productie van de Galaxy S5 camera. De 16-megapixel-camera is niet alleen voorzien van een ISOCELL-sensor die meer licht opvangt en kleuren beter reproduceert, maar ook van een verbeterde lens die lastiger is te implementeren. De lens bestaat uit zes onderdelen en moet in precies dezelfde cameramodule passen. Daarbij kunnen geringe fouten zorgen voor een aanzienlijke vervorming in het beeld. Volgens ETNews is Samsung zelf verantwoordelijk voor mal die door lensfabrikanten wordt gebruikt om de uiteindelijke lens te maken. Zij hebben echter moeite met het precieziewerk, waardoor hun capaciteit en productie vooralsnog te laag is.

De productie van de Galaxy S5 is dus in volle gang, maar om het toestel op 11 april internationaal te kunnen lanceren, zal Samsung ervoor moeten zorgen dat de productie van afzonderlijke onderdelen zoals de cameralens geen vertraging oploopt. De bedoeling is dat de S5 in 150 landen tegelijkertijd verkrijgbaar is.

Lees verder na de advertentie.

De Galaxy S5 is het langverwachte nieuwe topmodel van Samsung en de opvolger van de mateloos populaire Galaxy S4. De S5 heeft een 5,1 inch-scherm met een 1080p-resolutie, een 2,5GHz quadcore-processor, 2GB aan werkgeheugen en 16GB of 32GB aan uitbreidbare opslagruimte. De Galaxy S5 camera beschikt over 16 megapixels en de mogelijkheid om video`s in 4K te schieten.

Als gezegd is de Galaxy S5 op 11 april verkrijgbaar in Nederland en België. Om er zeker van te zijn dat je het toestel op die dag in huis hebt, kun je het nu al reserveren. Wil je de Galaxy S5 kopen of ben je juist op zoek naar de beste Galaxy S5 aanbiedingen? Check dan hieronder de scherpste en meest actuele deals.

Samsung Galaxy S5

Samsung Galaxy S5 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Samsung Galaxy S5 prijzen. Bekijk alle Samsung smartphones.

Alle Samsung smartphones met prijzen

Het laatste Galaxy S5 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu