Samsung Galaxy A54-update verbetert de camera en meer

Wouter Nijsen
24 maart 2023, 15:02
2 min leestijd
Samsung Galaxy A54-update verbetert de camera en meer

De onlangs onthulde Samsung Galaxy A54 heeft zijn eerste software-update te pakken. De nieuwste softwareversie verbetert de camera.

Lees verder na de advertentie.

Eerste Samsung Galaxy A54-update beschikbaar

Samsung Galaxy A54 vs Galaxy A34

Met de Galaxy A54 kondigde Samsung onlangs zijn nieuwste midranger aan, die de populaire A53 van vorig jaar opvolgt. Nu heeft de smartphone een eerste software-update gekregen, die onder meer de camera aanpakt. Het is echter onduidelijk hoe Samsung de camera precies verbetert; daar is de changelog niet duidelijk over.

De update heeft het versienummer A546BXXU1AWC4 en is zo’n 228MB groot. In de update zit overigens niet de Android-beveiligingspatch van maart 2023 verwerkt. De nieuwste beveiliging komt waarschijnlijk op een later moment naar de Samsung A54. Voor nu blijft de telefoon op de februari-patch steken.

Heb je een Galaxy A54? Het is simpel om de update te downloaden en installeren. Je krijgt automatisch een melding van de nieuwe software, of checkt handmatig op updates. Dat laatste doe je door de instellingen te openen, op ‘Software-update’ te tikken en dan voor ‘Downloaden en installeren’ te kiezen.

Meer over de Samsung A54

De Samsung Galaxy A54 heeft een nieuw design, dat doet denken aan de Galaxy S23. Het camera-eiland achterop is verdwenen en de lenzen steken nu los uit de behuizing. Het scherm is 6,4 inch groot en helderder dan dat van de Galaxy A53. De ververssnelheid van 120Hz zorgt voor vloeiende beelden.

Belangrijk is dat de Samsung A54 een stuk sneller is dan zijn voorganger. De telefoon heeft een nieuwe Exynos 1380-processor en die moet voor betere prestaties zorgen. Samsung stopt hier 8GB aan werkgeheugen en 128/256GB aan opslagruimte bij, afhankelijk van welke versie je kiest. De accu is 5000 mAh groot en kan snelladen met 25 Watt.

Foto’s maakt de A54 met de nieuwe 50 megapixel-hoofdcamera achterop, die optische beeldstabilisatie en een nachtmodus heeft. Ook aanwezig is een 12 megapixel-groothoeklens voor ‘uitgezoomde’ foto’s en een 5 megapixel-macrocamera voor close-ups. Selfies legt de smartphone vast in 32 megapixel.

De Samsung A54 heeft een adviesprijs van 489 euro. Gelijktijdig is de Galaxy A34 uitgebracht, die de Galaxy A33 van vorig jaar opvolgt. Dit toestel is met 389 een stuk goedkoper.

Samsung Galaxy A54 vs Galaxy A34: de 3 grootste verschillen

Het laatste nieuws over Samsung:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy A54
Samsung Galaxy A54

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu