Samsung Galaxy A53

Samsung Galaxy A53

1/1

Nieuws

Laatste update: 4 weken geleden

Let op: Samsung moet de Galaxy A53 nog aankondigen. Dit gebeurt waarschijnlijk in de eerste maanden van 2022. Tot die tijd houdt de redactie van Android Planet je op de hoogte van het laatste nieuws over de Galaxy A53. We werken deze pagina bij zodra er nieuwe, betrouwbare geruchten zijn. Niets missen? Schrijf je dan in voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief of download onze gratis app.

De Samsung Galaxy A53 wordt een midrange-smartphone die de Galaxy A52 en A52s gaat opvolgen. De A53 verschijnt vermoedelijk begin 2022. Op deze pagina houdt Android Planet je op de hoogte van de belangrijkste geruchten rondom het toestel.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy A52 ontwerp

Het uiterlijk van de A53 zou sprekend lijken op de A52, zo tonen gelekte conceptrenders van de A53 aan. Het toestel heeft weer een plastic behuizing met achterop drie camera’s en voorop een selfiecamera in een gaatje in het scherm. De behuizing is vermoedelijk opnieuw water- en stofdicht en heeft een vingerafdrukscanner (onzichtbaar) onder het scherm.

Een verandering lijkt de koptelefoonpoort te worden. Die zit ‘gewoon’ op de A52 en A52s, maar ontbreekt op renders van de A53. Als dit klopt, moet je een verloopstukje gebruiken om bedraad muziek te luisteren.

samsung galaxy a53 renders

Specificaties Samsung Galaxy A53

De specificaties van de A53 zijn nog niet duidelijk. Anonieme bronnen stellen wel dat de smartphone – net als de A52 – een scherm met soepele 120Hz-verversingssnelheid krijgt en dat het opnieuw om een amoled-scherm gaat. Ook zou het toestel opnieuw een 64 megapixel-hoofdcamera hebben. De A52 heeft een 6,4 inch-scherm en is hiermee kleiner dan de A72 (6,7 inch). Samsung werkt ook aan een Galaxy A73, die vermoedelijk groter wordt dan de A53.

Het is nog niet duidelijk of Samsung de Galaxy A53 in één of meerdere varianten wil uitbrengen. De A52 kwam uit als 4G- en 5G-uitvoering, met verschillende specificaties en prijzen. Geruchten beweren dat de A53 standaard 5G ondersteunt.

Vier jaar updates

Samsung gaat de A53 uitbrengen met Android 12, dan de nieuwste versie. De fabrikant garandeert drie jaar versie-updates, wat zou betekenen dat de A53 kan rekenen op Android 13, 14 en 15. Grote kans dat de smartphone vier jaar regelmatige beveiligingsupdates krijgt. Dat geldt namelijk voor de A52(s). Met zo’n lang updatebeleid kun je de A53 dus jarenlang veilig gebruiken.

samsung galaxy a53 renders

Samsung Galaxy A53 release

De Samsung Galaxy A53 wordt waarschijnlijk in het eerste kwartaal van 2022 aangekondigd en uitgebracht. Dat ligt in lijn met de A52, die in maart 2021 uitkwam. Hoe duur de A53 wordt, is nog niet duidelijk. De A52 4G kostte destijds 349 euro en voor de A52 5G betaalde je een adviesprijs van 429 euro.

Samsung Galaxy A53

Samsung Galaxy A53 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Samsung Galaxy A53 prijzen. Bekijk alle Samsung smartphones.

Alle Samsung smartphones met prijzen

Lees verder na de advertentie.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's