De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Samsung Galaxy A54

1/1

Pluspunten

  • Kleurrijk en soepel scherm
  • Vijfjarig updatebeleid

Minpunten

  • OneUI-schil is vrij druk
  • Opladen gaat relatief traag

Let op: Samsung heeft de Galaxy A54 nog niet officieel aangekondigd. De informatie op deze pagina is gebaseerd op geruchten en vermoedens. Uiteraard wordt deze pagina regelmatig bijgewerkt, zodat je hier altijd de laatste info vindt.

De Galaxy A54 wordt het nieuwe topmodel in de A-serie voor 2023. Het is de logische opvolger van de populaire Samsung Galaxy A53. Op deze pagina lees je alvast alles wat we over het aankomende toestel weten.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy A54: dit is wat we al weten

De Galaxy A54 lijkt in heel veel facetten op zijn directe voorganger en andere toestellen uit de A-serie. Qua uiterlijk zien we weer een kleurrijke behuizing van plastic, waarbij je keuze hebt uit meerdere kleuren. Het grote scherm aan de voorkant is voorzien van smalle randen en de frontcamera is verwerkt in een klein gaatje in het display.

Op de achterkant zien we weer een glooiend camera-eiland, waarin de verschillende sensoren zijn verwerkt. Het gaat dit jaar om drie camera’s, terwijl zijn voorganger nog over vier sensoren beschikt. Daar hoef je je echter geen zorgen over te maken, want Samsung laat de onnodige dieptesensor achterwege. Die wordt gebruikt bij portretfotografie, maar dat is iets wat de software van het toestel nu afhandelt.

samsung galaxy a53

Camera’s Samsung Galaxy A54

De hoofdsensor heeft een resolutie van 50 megapixel en dat is op papier wat minder dan het 64 megapixel-exemplaar van de A53. Ook dat levert geen problemen op, want het gaat om een camera met een prima sensor. Tevens zeggen megapixels zeker niet alles over de kwaliteit en wordt er sowieso gebruikgemaakt van pixel binning. Dat betekent dat meerdere pixels worden samengeknepen tot een enkele. En dat levert kiekjes op met een lagere resolutie, minder opslag, maar wel veel details!

Een slimme keuze wel van het Zuid-Koreaanse merk, want dat scheelt weer in de kosten. De andere camera’s op de achterzijde gebruik je voor het maken van groothoekfoto’s of close-ups. De vingerafdruksscanner is verwerkt in het scherm en ook gezichtsherkenning is aanwezig bij dit toestel.

Krachtige hardware, lang updatebeleid

Er is weer gekozen voor een eigen processor en je hebt keuze uit meerdere modellen qua werk- en opslaggeheugen. Standaard is er 5G aan boord en ook hoef je je geen zorgen te maken over wat water en stof, dankzij de IP67-certificering. Stereospeakers zijn ook aan boord, maar een koptelefoonaansluiting ontbreekt.

Het toestel wordt uitgeleverd met Android 13 en is onderdeel van het goede updatebeleid van Samsung. Zo krijg je vier Android-updates en dat betekent dat in de toekomst Android 14, 15, 16 én 17 naar het toestel komen. Daarbij rollen er vijf jaar lang beveiligingsupdates uit, zodat je je over hackers en andere kwaadwillenden geen zorgen hoeft te maken.

Weer geen oplader in het doosje

Het is inmiddels standaard bij Samsung, maar ook bij de Galaxy A54 zien we geen oplader in het doosje. Wel wordt er een usb c-kabel meegeleverd, zodat je met een eigen oplader aan de slag kan. Opladen gaat trouwens helaas relatief traag. Waar de concurrentie afgelopen jaren flink heeft ingezet op snelladen, is dat bij Samsung niet het geval.

Samsung Galaxy A53 review

Totdat de Galaxy A54 verschijnt kun je natuurlijk nog alles lezen over onze ervaringen met de A53. In onze Samsung Galaxy A53 review vind je al onze bevindingen:

De Samsung Galaxy A53 doet veel goed. De bouwkwaliteit is prima, de accuduur uitstekend en hoewel de camera’s wat inconsistent zijn, vallen ze binnen deze prijsklasse niet uit de toon. Bovendien geniet je van een fijn scherm dat voor veel mensen amper te onderscheiden is van absolute toptoestellen.

Om de illusie van een vlaggenschip hoog te houden, heeft Samsung wel moeten bezuinigen op de processor. Dat is een compromis waar we grote vraagtekens bij zetten. Dankzij het uitstekende softwarebeleid kun je de A53 in theorie lang gebruiken. We vrezen echter dat het toestel over een jaar of drie al te traag aan zal voelen. Als je deze telefoon overweegt, zouden we daarom zeker ook naar zijn voorganger kijken. De A52s wordt minder lang ondersteund, maar is een stuk sneller én voordeliger.

Samsung Galaxy A54 prijs en beschikbaarheid

Wat het toestel moet gaan kosten of wanneer ‘ie op de markt verschijnt is nog de vraag. Als we de Galaxy A53 ernaast leggen gokken we dat we het toestel rond april kunnen verwachten. De Galaxy A53 was te koop vanaf 449 euro voor het model met 128GB interne opslag. Voor de 256GB-versie betaalde je 509 euro.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Samsung Galaxy A54

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu