Samsung Galaxy S23

Let op: Samsung heeft de Galaxy S23-serie nog niet officieel aangekondigd. De informatie op deze pagina is gebaseerd op geruchten en vermoedens. Uiteraard wordt deze pagina regelmatig bijgewerkt, zodat je hier altijd de laatste info vindt.

De Samsung Galaxy S23 is het instapmodel van de S23-serie. De compacte smartphone is voorzien van high-end hardware en vernuftige functies. Op deze pagina lees je dan ook alles over de Samsung S23. Nu op zoek naar een high-end toestel van Samsung? Kijk dan eens naar de Samsung Galaxy S22-serie!

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S23: dit heeft het toestel te bieden

Als opvolger van de Samsung Galaxy S22 weten we al enigszins wat we kunnen verwachten van het 2023-model. Het toestel is voorzien van een relatief compact amoled-scherm met een hoge ververssnelheid.

De voordelen daarvan zijn duidelijk. Het contrast is erg hoog en zwart is echt zwart. Kleuren spatten van het scherm af, waardoor elke foto, film of website er sprankelend uitziet. Doordat de pixels van het scherm zo vaak verversen ziet alles er ook nog eens soepel uit. Het bekijken van je social media of het spelen van een 3D-game, het is werkelijk waar genieten geblazen!

Natuurlijk is er ook weer gedacht aan veiligheid en dat is te zien aan de ultrasonische vingerafdrukscanner. Die is verwerkt achter het scherm en daarmee log alleen jij moeiteloos in. Zo zijn al je foto’s, documenten en apps op en top veilig. In het scherm is ook een gaatje te vinden voor de enkele selfiecamera. Handig natuurlijk voor de foto’s van jezelf, maar ook voor videogesprekken.

samsung galaxy s22 review
Samsung Galaxy S22

Vernieuwde hardware

Net als bij de Galaxy S22-serie kiest de Zuid-Koreaanse fabrikant weer voor een processor uit eigen stal. Deze krachtige Exynos-chip is weer verbeterd en biedt daardoor nog meer rauwe processorkracht. Ook is ‘ie iets efficiënter in gebruik wat weer beter is voor de accu.

Ook de camera’s zijn flink aangepakt bij dit 2023-model. Zo werd dezelfde camera aan de voorzijde al enkele generaties lang gebruikt. Bij de Galaxy S23 is dat niet het geval, want er is gekozen voor flink veel vernieuwing. De vernieuwde sensor zorgt voor betere resultaten en ook de resolutie is wat verhoogd. Dat betekent dat elke selfie meer detail bevat en ook videobellen is klaar voor het volgende niveau.

Android 13, prijs en release

Samsung levert de Galaxy S23 uit met Android 13 en de One UI 5.0-schil. Daarbij is visueel flink gesleuteld en kun je het het eigen sausje van Samsung noemen. Ook zijn er verschillende eigen apps en applicaties van derden op het toestel te vinden.

samsung galaxy s22 review
Samsung Galaxy S22

Samsung is voorloper als het gaat om upgrades en beveiligingsupdates. Dat betekent dat je nog makkelijk jarenlang kunt genieten van de nieuwste functies. Je krijgt vier jaar lang upgrades, dus tot en met Android 17. Daarbij rollen er minimaal vijf jaar lang updates uit om kwaadwillenden af te weren.

Wat de Samsung Galaxy S23 gaat kosten is nog onbekend, evenals de kleuren of opslagvarianten waarin het toestel op de markt komt. Als we kijken naar de reguliere Galaxy S22 en de prijzen daarvan verwachten we een vanafprijs van 849 euro (128GB). Voor het model met 256GB interne opslag verwachten we een prijs van minimaal 899 euro.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Samsung Galaxy S23

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's