Samsung stopt met betaalbare Galaxy J-lijn en gaat verder met A-serie

Michel van 't Klaphek
8 april 2019, 20:06
2 min leestijd
Samsung stopt met betaalbare Galaxy J-lijn en gaat verder met A-serie

Samsung gaat de Galaxy J-lijn samenvoegen met de Galaxy A-serie. De fabrikant maakt niet bekend waarom de instapmodellen het veld moeten ruimen. Waarschijnlijk wil men het aanbod simpeler maken.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy J-lijn stopt en smelt samen met Galaxy A-serie

Samsung is de grootste telefoonfabrikant ter wereld en heeft daarom meerdere series, maar vanaf vandaag verdwijnt er eentje van het toneel. De Koreanen stoppen met de Galaxy J-lijn. De goedkope toestellen worden samengevoegd met de A-serie.

Galaxy J is now Galaxy A

“De Galaxy J, die jullie kennen en waar jullie van houden, heet nu de Galaxy A”, zo wordt in het filmpje verteld. Het bedrijf geeft niet aan waarom de keuze is gemaakt. Waarschijnlijk wil men het assortiment overzichtelijker maken.

In de loop der tijd heeft Samsung haar aanbod namelijk flink uitgebreid.  De Galaxy J-lijn bood plaats aan de goedkope instapmodellen. Het meest recente toestel dat hierin verscheen is de Galaxy J6 Plus.

Galaxy A-serie wordt groter

Voor telefoons in het middensegment moet je bij de Galaxy A-serie zijn. Deze toestellen staan bekend om hun scherpe prijs-kwaliteitverhouding. De serie is de afgelopen tijd flink uitgebreid met de Galaxy A40, Galaxy A50 en Galaxy A70.

Hier komt binnenkort de Galaxy A90 bij, die vermoedelijk morgen (10 april) aangekondigd wordt. Al maanden wemelt het van de geruchten over dit toestel. Het zou Samsungs eerste toestel met een uitschuifbare selfiecamera worden. Hierdoor heb je geen notch in het scherm.

Daarnaast heeft Samsung natuurlijk ook nog de S-serie, voor de absolute vlaggenschepen zoals de Galaxy S10, en de Note-telefoons die je herkent aan de grote schermen en stylus. De Galaxy M-telefoons zijn met adviesprijzen van tussen de 100 en 150 euro ontzettend betaalbaar, maar komen niet in Nederland uit.

Ben je op zoek naar een goede telefoon, maar wil je niet de hoofdprijs betalen? Neem dan een kijkje in onze prijsvergelijker voor de beste midrange smartphones. Hier kun je ook terecht voor budget Android-telefoons.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu