Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Samsung Galaxy A40

Dit moet je weten over de Samsung Galaxy A40

De Samsung Galaxy A40 is een goedkope Android-smartphone met groot scherm, vingerafdrukscanner en dubbele camera. Het toestel is onderdeel van de Galaxy A-reeks, die garant staat voor een scherpe prijs-kwaliteitsverhouding. Het is de kleine broer van de Galaxy A50. Wil je een paar tientjes besparen, dan kun je ook de Galaxy A20e overwegen.

Pluspunten Galaxy A40

  • Groot 5,9 inch-scherm met minimale randen
  • Dubbele camera achterop
  • Slimme, fijne OneUI-interface van Samsung
  • Ondersteunt snel opladen

Minpunten Galaxy A40

  • Niet iedereen vindt een notch mooi

Samsung Galaxy A40

Groot scherm, kleinere smartphone

Dit toestel is de directe opvolger van de Galaxy A6, die begin 2018 verscheen. Hoewel er nogal wat verschil zit in de nummering, is de Galaxy A40 net als zijn voorganger de goedkoopste smartphone uit de Galaxy A-reeks. In deze reeks kun je rekenen op een strak design en vlotte hardware, zonder dat je daarvoor de hoofdprijs betaalt. Ook bij deze A40 zet Samsung de prijs-kwaliteitsverhouding weer op scherp.

Hoewel de Galaxy A40 een groter scherm heeft dan de Galaxy A6, is het toestel zelf compacter. Dat komt doordat het 5,9 inch amoled-scherm vrijwel de hele voorkant vult. Alleen bovenin zit een kleine inkeping voor de selfiecamera, van 25 megapixel. Het scherm heeft een scherpe full hd-resolutie, en door de amoled-beeldtechniek die Samsung gebruikt ben je verzekerd van kleurrijk, helder beeld met goed contrast.

Dubbele camera met groothoeklens

Achterop zit een primaire camera van 16 megapixel, met een diafragma van f/1.9. Die wordt ondersteund door een groothoeklens van 5 megapixel met een kijkhoek van 123 graden. Daarmee schiet je bredere foto’s, en maak je in feite panorama’s zonder dat je de telefoon hoeft te bewegen. De camera-app is tevens uitgerust met slimme beeldherkenning. AI past de instellingen van je camera automatisch aan op basis van wat er in beeld staat.

De Galaxy A40 loopt bij zijn release op Android 9.0 (Pie), met de OneUI-interface van Samsung. Die interface is geoptimaliseerd voor eenhandig gebruik van je smartphones, zelfs bij grotere schermen. Zo wordt informatie bij veel Samsung-apps bovenaan in beeld getoond, terwijl knoppen onderaan in beeld staan zodat je er makkelijker bij kan.

Samsung garandeert beveiligingsupdates voor al zijn smartphones, tot minimaal twee jaar na de release. Dat betekent dat de Galaxy A40 tot ergens halverwege 2021 nog ondersteund wordt. Samsung brengt die updates zo’n één keer in de twee tot drie maanden uit. Download je ze, dan ben je beschermd tegen alle kwetsbaarheden in Android van dat moment.

De Samsung Galaxy A40 koop je als… je een betaalbare Samsung-smartphone zoekt met een goede camera.

Samsung Galaxy A40 prijzen en aanbiedingen

Bekijk hieronder de meest scherpe Samsung Galaxy A40 aanbiedingen van dit moment.

Laatste berichten

Samsung Galaxy A40 en A70 preview: betaalbaar met scherpe prijs-kwaliteitsverhouding

Samsung Galaxy A40 en A70 preview: betaalbaar met scherpe prijs-kwaliteitsverhouding

Reviews Samsung breidt zijn Galaxy A-serie uit met nieuwe modellen, waaronder de A40 en A70. Deze midrangers hebben betaalbare adviesprijzen en interessante specificaties, waaronder grote oled-schermen. In deze Samsung Galaxy A40 preview nemen we de A40 en A70 onder de loep.
Livestream: kijk mee naar de Samsung Galaxy A80-onthulling

Livestream: kijk mee naar de Samsung Galaxy A80-onthulling

Nieuws Vanmiddag presenteert Samsung de vernieuwde Galaxy A-reeks, met de Galaxy A80 als middelpunt. Wil jij alles weten over de nieuwe, betaalbare smartphones? Kijk dan vanaf 14:00 uur mee naar de livestream.
Betaalbare Samsung Galaxy A40 nu te koop in Nederland voor 249 euro

Betaalbare Samsung Galaxy A40 nu te koop in Nederland voor 249 euro

Deals De Samsung Galaxy A40, een budgettoestel met een voorkantvullend scherm en vlotte specificaties, is al te koop in Nederland. Het toestel kost 249 euro en is bij diverse webwinkels verkrijgbaar.
Samsung Galaxy A40 nu al onthuld: goedkoopste Samsung met randloos scherm

Samsung Galaxy A40 nu al onthuld: goedkoopste Samsung met randloos scherm

Nieuws De Samsung Galaxy A40 is binnenkort al in Nederland verkrijgbaar. De budgetsmartphone is uitgerust met een 5,9 inch-scherm en een dubbele camera achterop.
‘Dit is de betaalbare Samsung Galaxy A40 met dubbele camera’ – update

‘Dit is de betaalbare Samsung Galaxy A40 met dubbele camera’ – update

Nieuws De Samsung Galaxy A40 krijgt een dubbele camera, vingerafdrukscanner op de achterkant en gaat zo'n 250 euro kosten. Het toestel wordt op 10 april naast de Galaxy A90 aangekondigd.

Download onze app

Download onze app