Foto: gigantische 7 inch-smartphone van Samsung laat zich zien

Gijs Ettes
31 mei 2014, 16:02
1 min leestijd
Foto: gigantische 7 inch-smartphone van Samsung laat zich zien
galaxy mega 7

Samsung werkt aan een opvolger van de Galaxy Mega, de gigantische 6,3 inch-smartphone die het bedrijf iets meer dan een jaar geleden uitbracht. Het nieuwe toestel, genaamd Galaxy Mega 2 of Galaxy Mega 7.0 heeft een nóg groter scherm van 7 inch. Daarmee lijkt de Mega 2 meer op een tablet dan een smartphone, al kun je er wel nog ‘gewoon’ mee bellen.

Qua specificaties lijkt de Galaxy Mega 2 een middenklasser te worden. Het display heeft bijvoorbeeld een resolutie van 1280 bij 720 pixels, wat erg weinig is gezien de grootte van het scherm. Verder is er een 1,2GHz-quadcore-processor (Snapdragon 400) en 1,5GB aan werkgeheugen aan boord. De opslagruimte zou 8GB bedragen en uit te breiden zijn met een micro-sd-kaartje.

Lees verder na de advertentie.

De achterkant van de Galaxy Mega 2 lijkt te zijn voorzien van hetzelfde kunstleer dat is te vinden op bijvoorbeeld de Galaxy Note 3 en diverse high-end tablets van Samsung. Het kan echter ook zijn dat dit deel uitmaakt van de beschermende case die om het toestel zit.

De verwachting is dat de phablet net zo slank of misschien zelfs slanker wordt dan zijn voorganger. Die is met 167,6 bij 88 bij 8 millimeter weliswaar enorm groot, maar verrassend dun. Over de afmetingen of het gewicht van de Galaxy Mega 2 is vooralsnog niets bekend. Ook is onduidelijk of en wanneer het Android-toestel naar Nederland en België komt.

Lees meer over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Mega 2
Samsung Galaxy Mega 2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu