De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Samsung Galaxy S8 heeft microfoonproblemen, en dit is hoe je het oplost

Thomas Haenen
10 november 2017, 11:55
2 min leestijd
Samsung Galaxy S8 heeft microfoonproblemen, en dit is hoe je het oplost

Steeds meer gebruikers van de Samsung Galaxy S8 en Galaxy Note 8 zeggen onverstaanbaar te zijn op hun toestel. Even blazen lost het op, maar toch is waarschijnlijk niet stof het probleem.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers melden Galaxy S8 microfoonprobleem

Op het officiële Samsung-forum zijn inmiddels tientallen meldingen te vinden van gebruikers die klagen over de microfoon op hun Galaxy Note 8 en Galaxy S8. Tijdens het bellen zijn ze onverstaanbaar, de Samsung Bixby-assistent begrijpt de opgegeven commando’s niet en stemopnames zitten vol ruis. Samsung zelf heeft nog verklaring gegeven voor de problemen, maar de gebruikers hebben zelf al een opmerkelijke oplossing gevonden.

Samsung Galaxy Note 8 review

Het probleem wordt namelijk niet opgelost met ingewikkelde reparaties of ingrijpende updates, maar door even te blazen. Gebruikers melden dat goed blazen in de microfoon en de usb-c-poort het probleem lijkt te verhelpen. Echter, andere gebruikers melden dat het toestel herstarten of sommige apps verwijderen ook al lijkt te helpen.

Niet stof, maar software

Doorgaans is onduidelijk geluid het gevolg van stof aan de binnenkant van je smartphone. Als het probleem echter ook verholpen kan worden met een reboot, is dat waarschijnlijk niet het geval. Ook lijkt het probleem met één keer goed blazen al verholpen te worden, terwijl de Galaxy S8 en Note 8 meerdere inkepingen hebben voor aansluitingen en microfoons. Het suggereert dat niet de hardware, maar de software de oorzaak is.

Waarschijnlijk heeft het te maken met de noise cancelling-sensoren in de smartphones. Als die plots overbelast worden met hard geluid, wordt de calibratie aangepast zodat het geluid niet te hard opgenomen wordt. In theorie passen de sensoren zich weer aan als het volume afneemt.

Dat lijkt bij de getroffen smartphones echter niet te gebeuren, met als gevolg dat het geluid te zacht klinkt. Je smartphone herstarten, of flink in de microfoon blazen, lijkt de sensoren te resetten. Of Samsung het probleem met een update kan oplossing is onduidelijk. Voorlopig is het dus blazen geblazen.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 8
Samsung Galaxy Note 8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu