Samsung Galaxy Note 8

Scherm
6.3 inch
Camera
13 megapixel

Samsung Galaxy Note 8: smartphone met grootse ambities

De Galaxy Note 8 wordt een Android-smartphone met een groots, voorkantvullend scherm dat doorloopt in de randen. Het toestel beschikt bovendien over de nieuwste hardware. Daarmee wordt het een verbeterde versie van de Samsung Galaxy S8. Nieuw is onder andere de dubbele camera achterop.

Op moment van schrijven is de Samsung Galaxy Note 8 nog niet officieel aangekondigd. De komende maanden wordt echter meer over het toestel bekend. De verwachting is dat de Note 8 vanaf september 2017 in de winkels ligt voor 999 euro.

De Samsung Galaxy Note 8 in vogelvlucht

Hoewel de Galaxy Note 8 nog niet is aangekondigd, zijn al verschillende specificaties gelekt. Hieronder zetten we de belangrijkste features van de smartphone op een rijtje.

  • 6,3 inch-amoled-scherm met resolutie van 4428 bij 2160 pixels
  • Dubbele 13 megapixel-camera achterop, 8 megapixel-camera voorop
  • Loopt op Android 7.0, met snelle update naar Android O
  • 64 of 128GB aan uitbreidbare opslagruimte
  • Verwachte release in september 2017 voor 999 euro

Meer over de Samsung Galaxy Note 8

Samsung verblijdde begin dit jaar vriend en vijand met de introductie van de Galaxy S8. De smartphone beschikt over de beste hardware van dit moment, maar het is het scherm waarmee Samsung de show steelt. Het voorkantvullende display laat bijna alle andere smartphones ouderwets lijken.

Daarom is het aannemelijk dat de Galaxy Note 8 het voorbeeld van zijn voorganger volgt. De phablet krijgt waarschijnlijk een 6,3 inch-scherm, wat iets groter is dan het display van de Galaxy S8 Plus (6,2 inch). Doordat het scherm de gehele voorkant vult, past het toestel echter prima in je hand. Ook aan de binnenkant verwachten we grote gelijkenissen, met dezelfde krachtige hardware. Wel is er iets meer werkgeheugen (6GB) en opslagruimte (128GB) aanwezig.

Verbeterde vingerafdrukscanner

Met de Galaxy S8 hoopte Samsung de vingerafdrukscanner in het scherm te verwerken, omdat onder het scherm geen plek meer was voor een homeknop. De technologie had echter iets meer tijd nodig, en dus zat de scanner achterop naast de camera. Ook bij de Note 8 is dit het geval, al is de ruimte tussen de camera en vingerafdrukscanner iets groter, zodat ze makkelijk te onderscheiden zijn.

Achterop zit een dubbele 13 megapixel-camera. Dat maakt het de eerste Samsung-smartphone met een dubbele camera achterop. Hoe dat in de praktijk uitpakt is altijd afwachten, maar de verwachtingen zijn hoog. Een extra lens kan een uniek diepte-effect aan de foto’s toevoegen, of geeft je de mogelijkheid achter de foto’s van je foto’s aan te passen.

Samsung galaxy note 8

Reputatieschade en S Pen

De grootste vraag is natuurlijk of Samsung de reputatieschade van de Note-serie kan herstellen, na het fiasco rondom de Galaxy Note 7. De productie van die smartphone werd stopgezet nog voor het toestel in Nederland de verkoop inging. Tientallen gebruikers wereldwijd klaagden over spontaan ontploffende accu’s. Samsung heeft sindsdien nieuwe veiligheidsmaatregelen geïntroduceerd, maar kan het zich niet veroorloven opnieuw de fout in te gaan. Volgens geruchten kiest Samsung voor een bescheiden 3300 mAh-accu.

Eén onderdeel mag natuurlijk niet ontbreken: bij een Galaxy Note-smartphone hoort ook een S Pen. De vertrouwde Samsung-stylus laat je niet alleen notities maken, maar kan ook gebruikt worden om sneller sommige functies te activeren. Zo maak je bijvoorbeeld in een handomdraai een screenshot.

Samsung Galaxy Note 8 release en prijs

De verwachting is dat Samsung de Galaxy Note 8 in september onthult. De Galaxy Note 7 werd vorig jaar in augustus geïntroduceerd, maar verdween dus al snel weer uit de winkels. Volgens de laatste geruchten heeft de Galaxy Note 8 een adviesprijs van 999 euro. Dat is meer dan de Galaxy S8, die een adviesprijs van 799 euro heeft.

Laatste berichten

Samsung presenteert Galaxy Note 8 op 23 augustus

Samsung presenteert Galaxy Note 8 op 23 augustus

1 min
Nieuws
De Samsung Galaxy Note 8 wordt waarschijnlijk op 23 augustus officieel onthuld. Het bedrijf heeft een uitnodiging voor een event op die dag verstuurd.

Download onze app

Download onze app