‘Opvouwbare Samsung Galaxy X heeft tweede scherm aan achterkant’

Michel van 't Klaphek
19 juli 2018, 9:11
2 min leestijd
‘Opvouwbare Samsung Galaxy X heeft tweede scherm aan achterkant’

De mysterieuze Samsung-telefoon waar al jaren aan gewerkt wordt heeft niet alleen een opvouwbaar scherm dat naar binnen klapt, maar ook een klein, tweede display aan de buitenkant. Deze Galaxy X komt waarschijnlijk volgend jaar uit.

Lees verder na de advertentie.

‘Samsung Galaxy X tweede scherm voor notificaties’

Dat schrijft The Wall Street Journal. De gerenommeerde krant zegt dat Samsung op deze manier wil voorkomen dat je het toestel continu moet openklappen om notificaties te checken. Aangezien telefoonschermen veel energie nodig hebben, wordt de Galaxy X ietwat dikker dan andere toestellen om plaats te bieden aan een forse batterij.

Helaas wordt niet aangegeven hoeveel capaciteit de accu heeft. Men is wel op de hoogte van het prijskaartje, en dat is niet mals. Het toestel, met codenaam ‘Winner’, gaat in Europa ruim 1600 euro kosten. Deze prijs komt tot stand door de aanwezigheid van twee schermen (waarvan eentje opvouwbaar) en de overige componenten, die ook duurder zijn dan bij andere, ‘normale’ toestellen.

In eerste instantie is het toestel daarom gericht op een kleine doelgroep en dient het vooral als proefkonijn. Samsung wil de markt voor vouwbare toestellen verkennen, en experimenteert eerst met een kleine oplage. Het Zuid-Koreaanse bedrijf deed een paar jaar geleden hetzelfde toen het de Note Edge uitbracht naast de populaire Note 4.

‘Releasedatum begin 2019’

Verder zegt de krant dat het primaire scherm 7-inch is en begin 2019 op de markt komt. Mogelijke zien we hem debuteren op het Mobile World Congress, dat eind februari plaatsvindt. De Galaxy X wordt dan tegelijkertijd met de ‘gewone’ Samsung Galaxy S10 gepresenteerd. Het gerucht dat Samsung aan een opvouwbare telefoon werkt zoemt al jaren rond. Alhoewel het toestel al meerdere malen is uitgesteld, zou het inmiddels een topprioriteit bij het bedrijf zijn geworden.

Tot slot zou Samsung van plan zijn om tegelijk met de Galaxy Note 9 een eigen slimme speaker uit te brengen. Het apparaat gaat zo’n 300 dollar kosten en heeft de beschikking over Bixby, de virtueel assistent.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's